Taikuri Kangasniemi upotti TUTO:n – Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle

03.02.2024

Kiekko-Vantaa nappasi komeat kolme pistettä kaatamalla TUTO:n maalikarkeloissa.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen lauantaina Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin maalirikas kiekkonäytelmä.

Kiekko-Vantaa petrasi huomattavasti kahdesta viikon aiemmasta pelistä. Ilme oli eri ja joukkue pääsi taas omalle tasolleen.

Kiekko-Vantaa oli vahva avauserässä ja pelasi hyvää lätkää: Okko Kangasniemi laukoi hyökkäyspään aloitusvoitosta 1–0 ja Mikael Menna iski irtokiekon sisään maalin edestä ja vei Lohen 2–0-johtoon.

TUTO kavensi Janne Keräsen osumalla, mutta Niklas Nordgrenin ohjurimaali toimi hyvänä kuittauksena.

Toinen erä oli värikäs. Kultakypärä Kangasniemi taituori läpiajosta 4–1, mutta TUTO tuli kahdella Miika Tiihosen ja Julius Vähätalon tekemillä nopeilla maaleilla maalin päähän.

Kiekko-Vantaa nakutti seuraavaksi kaksi osumaa nopeaan tahtiin, kun Kangasniemi iski jälleen läpiajosta 5–3 ja kippari Olli Maansaari nautiskeli takatolpalta Santeri Hartikaisen syötöstä 6–3.

TUTO kavensi vielä erän lopussa, kun Janne Keränen iski etukulmasta ylivoimalla kiekon sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi riittävän hyvin johtoasemassa ja jänne kesti. Ottelun lopussa ylivoimalla Oliver Tuhkanen pyssytti 7–4 viivalta ja Niklas Nordgren puttasi 8–4 tyhjään rysään.

Hienon debyytin teki uran ensimmäisen Mestis-pelinsä pelannut Antti Virtanen, joka saalisti tehot 0+2 ja oli muutenkin erittäin pirteä. Maalissa Aleksi Seppälä sai pitkästä aikaa startin ja pelasi hyvän ottelun.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu viikonloppuna vieraskiertueella Outokummussa ja Imatralla.