Tahmea perjantai-ilta Tikkurilassa

01.09.2023

Kiekko-Vantaa koki perjantaina 2–6-tappion Forssan Palloseuraa vastaan Tikkurilan Areenalla.

Perjantaina Kiekko-Vantaa pelasi huonoimman harjoitusottelunsa tähän preseasoniin.

– Heikko esitys meiltä. Lataus peliin ei ollut sellainen mitä pitää olla ja vastuu siitä on myös iso valmennuksella. Se oli meiltä suoritus ja kun vastassa oli joukkue, joka repi ja raastoi, niin ok suoritus ei riitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Lohipaidat olivat pelin päällä kyllä ja loi enemmän paikkoja kuin vastustaja, mutta ruuti oli märkää. Paljon parannettavaa löytyy tästä esityksestä, mutta tämä on preseason ja tästä otetaan opiksi.

Kiekko-Vantaa vei avauserää ja sen olisi pitänyt niistä paikoista johtaa peliä ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen 4–0.

Maalihanat se sai auki ensimmäisenä, kun heti ottelun alussa ylivoimalla Olli Maansaari latoi 1–0-osuman taikuri Okko Kangasniemen ja Niklas Nordgrenin syötöistä.

Toinen erä oli todella vaikea Lohelle. Se hukkasi kiekkoja väärissä paikoissa ja hyökkäyspäässä viimeistelyn kanssa oli hankalaa. FPS taas iski tehokkaasti paikoistaan: ruotsalaishyökkääjä Malte Hasselgren tasoitti onnekkaasti suorasta hyökkäyksestä, Samuli Aaltonen iski irtokiekon maalinedestä pömpeliin ja Miro Lehtimäki puttasi ylivoimahyökkäyksestä 1–3.

Kolmas erä myös yhtä tukkoinen. Paikkoja oli kuin hammaslääkärissä, mutta niitä ei käytetty ja vastaavasti omassa päässä maalin hinta oli liian halpa.

Tshekkipakki Jakub Michałek vei tilanteeksi 1–4 ja Samuli Aaltonen laukoi tarkasti suorasta hyökkäyksestä 1–5-osuman.

Kiekko-Vantaa kavensi ylivoimalla erän puolivälissä, kun Santeri Hartikainen latasi hienolla kudilla harjoituskauden toisen maalinsa HIFK-lainojen Kasper Lundellin ja Joona Lehmuksen syötöistä.

FPS iski vielä viimeisellä minuutilla loppulukemat 2–6, kun Samuli Aaltonen kruunasi iltansa hattutempulla.

Kiekko-Vantaan harjoituskausi jatkuu torstaina 7. syyskuuta Tikkurilan Areenalla. Ottelun jälkeen luvassa meet & greet eli pääsette tapaamaan pelaajia ottelun päätyttyä.