Kiekko-Vantaa | Mestis

Rasmus Lahnaviik vahvistamaan hyökkäystä

14.11.2023

Kiekko-Vantaan hyökkäys vahvistuu paluumuuttaja Rasmus Lahnaviikillä. 

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2023–24 kattavan sopimuksen hyökkääjä Rasmus Lahnaviikin kanssa. 

Lahnaviik, 22, on Kiekko-Vantaan oma kasvatti. Alkukauden laitahyökkääjä pelasi Tanskan pääsarjassa Fredrikshavn White Hawksin joukkueessa, jossa teki 17 ottelussa tehot 4+5=9. Lahnaviik olisi voinut jatkaa ulkomailla, mutta halusi palata kotiin. 

– Hienoa, että Rasse halusi palata kotiin. Olemme kartoittaneet hyökkääjää jo jonkun aikaa ja silmät pysyy markkinoiden suhteen jatkossakin auki. Saadaan hyökkäykseen monipuolisuutta, luisteluvoimaa, suoraviivaisuutta ja ratkaisuvoimaa. Se on meille tärkeä asia, että joukkueessa on oman kaupungin jätkiä ja nyt saatiin kotiutettua Vantaan oma kundi, Kiekko-Vantaan pelaajakoordinaattori Mikko Mannonen kertoo. 

Lahnaviik on pelannut kaksi edellistä kautta ulkomailla tehokkaasti. Lahnaviik iski toissa kaudella 34 ottelussa tehot 24+16=40 Red Bull Salzburgin joukkueessa ja pelasi kauden aikana kuusi ottelua ICEHL-sarjaa Salzburgin joukkueessa. 

Viime kaudella Lahnaviik takoi AlpsHL-sarjassa Kitzbüheler EC:n riveissä 32 ottelussa tehot 16+25=41 ja oli koko sarjan 15. tehokkain pelaaja. 

– Mahtavaa, että Rasse halusi palata Vantaalle. Tuttu pelaaja minulle jo entuudestaan ja tiedetään mitä saadaan. Ulkomaan vuodet ovat tuoneet kokemusta ja kasvattaneet. On saanut pelata ulkomailla isossa roolissa ja saadaankin Vantaalle ratkaisukykyinen pelaaja, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen sanoo. 

Lahnaviik liittyi joukkueeseen tiistaina ja pelaa heti perjantaina mikäli pelilupa-asiat saadaan kuntoon. Lahnaviikin numero on 40. 

Mestis