Kiekko-Vantaa | Mestis

Pitkästä aikaa kotiyleisön eteen

20.02.2024

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Tikkurilan Areenalla Forssan Palloseuran. 

Kiekko-Vantaalla on edessä tärkeä kolmen ottelun viikko. Lohipaidat kohtaavat keskiviikkona kotona FPS:n, perjantaina vastaan asettuu vieraissa IPK ja lauantaina kohdataan vieraskaukalossa Kokkolan Hermes. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 42 ottelusta kasaan 61 pistettä. Matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan on kahdeksan paunaa. Sijat 7–9 puolestaan ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. 

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Viime viikolla Lapin kiertueella se voitti RoKin perjantaina 5–1, mutta hävisi lauantaina 2–6. 

Kiekko-Vantaalla on kuusi peliä runkosarjaa jäljellä. Suoran pudotuspelipaikan ottaakseen voittoja pitäisi ottaa 5–6 jäljellä olevista otteluista. 

Kiekko-Vantaan täytyy parantaa varsinkin ylivoimapeliään ajatellen kevään pudotuspelejä. Puolustuspelaamisen tiiviys korostuu myös. 

Lohipaitojen kultakypärää kantaa Okko Kangasniemi, joka on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä. Myös Santeri Hartikainen ja Niklas Nordgren mahtuvat kymmenen parhaan joukkoon. 

Vastustaja tutuksi

Forssan Palloseura on sarjassa viimeisenä ja saalistanut 42 ottelusta kasaan 21 pistettä. Se pelaa varmuudella karsintoja ja onkin valmistautunut jo niihin peleihin jo tovin. 

FPS on voittanut viimeisestä 18 ottelustaan yhden. Viime viikolla se hävisi vieraissa Ketterälle 3–6 ja Kiekko-Pojille jatkoajalla 4–5. 

FPS on työteliäs joukkue, joka tulee varmasti kiusaamaan kaikilla tavoin huomennakin vastustajaansa. Lohen täytyykin olla valmis heti alusta saakka kamppailemaan ja olemaan tyly isäntä joka puolella kaukaloa. 

FPS:n joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia. Päävalmentaja vaihtui ja homman haltuun otti Asko Rantanen. Kymmenestä parhaasta pistemiehestä viisi on vaihtanut maisemaa. Uusina miehinä sisään ovat tulleet slovakialainen Samuel Zahradnik sekä Pohjois-Amerikan vahvistukset Bryce Martin, Devon Skoleski ja Jack Jeffers. Myös Vantaalta tuttu Juuso Fagerström liittyi joukkueeseen Jokereista. 

Kiekko-Vantaa–FPS keskiviikkona klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput TÄSTÄ. Opiskelijaliput saat kide.appistä. 

Seuraa häntä:

#29 Santeri Hartikainen, K-Vantaa

– Härski on pelannut hienon läpimurtokauden Mestiksessä. Taitava rightin sentteri omistaa laatulaukauksen. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 19+31=50

2) Santeri Hartikainen 19+27=46

3) Niklas Nordgren 20+24=44

4) Olli Maansaari 10+29=39

5) Oliver Tuhkanen 8+13=21

Mestis