Perjantai-illan jännitysnäytelmästä yksi piste

27.10.2023

Kiekko-Vantaa otti taas pisteitä, mutta taipui rankkareilla.

Kiekko-Vantaa koki kuudennen perättäisen tappion, mutta niistä neljässä se on ottanut pisteitä. Tällä kertaa tappio tuli rankkareilla.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen Mestiksen El Clasicossa, josta muodostui melkoinen trilleri. Tasainen vääntö nähtiin, mutta jälleen se voitto jäi saamatta, vaikka esityksessä oli paljon hyvää.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanat avauserässä ylivoimalla, kun Olli Maansaari antoi maagisen passin ja taikuri Okko Kangasniemi kihautti laatan puolityhjään rysään.

TUTO tasoitti kuitenkin kolme minuuttia myöhemmin, kun Kiekko-Vantaan viisikko nukahti ja Turo Asplund puttasi takatolpalta tilanteeksi 1–1.

Jos TUTO joutui avauserässä pelaamaan paljon alivoimaa, niin toisessa erässä Kiekko-Vantaa istui puolestaan boksissa.

Lohi siirtyi erän alussa 2–1-johtoon, kun Leevi Karjalainen löysi väylän nousta viivasta ja tinttasi laatan sisään.

TUTO tasoitti kamppailun ylivoimalla Turo Asplundin illan toisella osumalla erän puolivälissä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi 4–2-johtoasemaan saakka hyvin, mutta pari karmeaa virhettä kostautui pahemman kerran.

Kiekko-Vantaa meni 3–2-johtoon pitkän hyökkäyksen päätteeksi, jonka viimeisteli maalin edestä Jasper Matilainen. Neljä minuuttia myöhemmin duunarihyökkääjä Markku Kitunen iski maalin edestä uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

TUTO tuli kuitenkin tasoihin iskemällä puolessa toista minuutissa kaksi maalia: ensin Miika Tiihosen vanhanaikaisen meni onnekkaasti sisään ja Valtteri Virtanen purjehti maalintekoon liian helposti.

Kiekko-Vantaalle tarjottiin saumaa voittomaalin tekoon kahden miehen ylivoimalla, mutta tehoja ei saatu aikaan.

TUTO pääsi myös aivan erän lopussa pelaamaan ylivoimalla, mutta Kiekko-Vantaa kesti.

Jatkoajalla Kiekko-Vantaalla oli paremmat paikat pistää peli pakettiin: Oliver Tuhkanen pääsi kertaalleen läpi ja Okko Kangasniemi tarjoili puolestaan Niklas Nordgrenille huipputontin.

Ratkaisu nähtiin lopulta rankkareilla, jossa Valtteri Virtanen ratkaisi lisäpisteen kohtalon TUTO:lle.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu torstaina kotiottelulla Hermestä vastaan.

Kiekko-Vantaa–TUTO 4–5 VL

7.57 1–0 Okko Kangasniemi (Olli Maansaari, Joona Vainio) YV

10.26 1–1 Turo Asplund (Miika Tiihonen, Daniel Takkunen)

22.01 2–1 Leevi Karjalainen (Robin Laukkanen)

30.13 2–2 Turo Asplund (Joel Kerkkänen, Miika Tiihonen) YV

43.55 3–2 Jasper Matilainen (Niklas Nordgren, Matias Lentämäki)

47.46 4–2 Markku Kitunen (Ville Rautiala, Ville Sivonen)

50.07 4–3 Miika Tiihonen (Turo Asplund, Joel Kerkkänen)

51.32 4–4 Valtteri Virtanen (Turo Asplund, Jesse Vuorela)