Mitä draamaa Forssassa – Hartikainen upotti FPS:n 15 sekuntia ennen loppua

07.10.2023

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina vieraskaukalossa Forssan Palloseuran maalein 3–2.

Kiekko-Vantaa otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa todellisen jännitysnäytelmän jälkeen.

Avauserässä Kiekko-Vantaa oli niskan päällä ja sai pelata runsaasti ylivoimaa. Lohi siirtyi avauserässä 1–0-johtoon kahden miehen ylivoimalla ajassa 18.48, kun Totte Moberg peippasi upean byyrin ja sivalsi rystyllä sisään.

Kiekko-Vantaalla oli paikkansa tasakentällisinkin maalintekoon. Paras tontti oli kultakypärä Santeri Hartikaisella, joka peippasi näyttävästi koko kentän läpi.

Toisessa erässä Lohen peli oli tahmeaa ja se kaivoi omalla toiminnallaan verta nenästä. FPS tasoitti kamppailun ylivoimalla ajassa 32.29, kun tshekkisentteri Michal Kvasnica laukoi tarkalla kudilla limpun sisään.

Kiekko-Vantaa on pari minuuttia myöhemmin erittäin lähellä siirtyä takaisin kuskin paikalle, kun taikuri Okko Kangasniemi pääsi läpi ja kiekko lirui lähes maaliviivalle, mutta Niklas Nordgren ei saanut laattaa reppuun. Tilannetta tutkittiin vielä videolta.

Kolmannessa erässä molemmilla oli tonttinsa. Lohi ei saanut lauantaina parasta irti koneesta, mutta taistelutahtoa ja sitkeyttä löytyi.

FPS siirtyi vastaiskusta 2–1-johtoon puolustaja Viljami Jokirinteen maalilla ajassa 55.47.

Ville Rautiala otti kakkosen ajassa 56.10, mutta joukkue taisteli hienosti alivoiman. Puntit toki tasoittuvat minuuttia myöhemmin Malte Hasselgrenin otettua kakkonen korkeasta mailasta.

Kiekko-Vantaa iski pelin tasoihin ajassa 58.20, kun taikuri Okko Kangasniemi löysi kultakypärä Santeri Hartikaisen, joka tarjoili komeasti suoraan vaihtoaitiosta tulleelle Perttu Iso-Kuortille, joka sivalsi ranteella takanurkkaan.

Kiekko-Vantaa sai maalista lisää vimmaa ja teki voitto-osuman vain 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Okko Kangasniemi tarjoili ja Santeri Hartikainen viimeisteli puikoista.

Kiekko-Vantaa on kuuden pelin jälkeen sarjassa neljäntenä 12 pisteellä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla Kiekko-Espoota vastaan.

FPS–Kiekko-Vantaa 2–3 (0–1, 1–0, 1–2)

0–1 Totte Moberg (Ville Sivonen, Oliver Tuhkanen) YV2

32.29 1–1 Michal Kvasnica (Jakub Michalek, Miro Lehtimäki) YV

55.47 2–1 Viljami Jokirinne (Tomi Palo, Joel Ratkovic Berdntsson)

58.20 2–2 Perttu Iso-Kuortti (Okko Kangasniemi, Santeri Hartikainen) YV IM

59.45 2–3 Santeri Hartikainen (Okko Kangasniemi, Matias Lentämäki)