Kiekko-Vantaa | Mestis

Miko Rautama ja Totte Moberg Vantaalle

16.05.2023

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2023–24 kattavat sopimukset kahden uuden hyökkääjän kanssa.

Lohipaitaan liittyvät Miko Rautama ja Totte Moberg.

Rautama, 21, pelasi viime kaudella Peliitoissa 20 ottelua ja saalisti niissä tehot 3+9=12. Rautama suoritti kauden aikana varusmiespalveluksensa ja pääsee nyt keskittymään täysillä jääkiekkoon.

Rautama on juonikas ja taitava pelaaja, jolla on hyvä syöttövalikoima ja potentiaalia lyödä isosti läpi. Rautama on Pelicansin junioriputken läpikäynyt peluri, mutta alunperin Mäntsälän Jää-Tiikereiden kasvatti. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa.

– Vikkelä ja taitava hyökkääjä, jolla on edellytykset murtautua sarjan kärkihyökkääjien joukkoon tulevalla kaudella. Juonikkuutta löytyy hyökkäyspäässä ja syöttötaitoa. Todella hienoa, että saatiin Miko Vantaalle, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Moberg, 26, saapuu Vantaalle Forssasta, jossa vietti neljä kautta. Moberg pelasi viime kaudella vihreässä paidassa 38 ottelua tehoilla 2+13=15.

Moberg oli toissa kaudella isossa roolissa viemässä Forssan Palloseuraa ensimmäistä kertaa Mestiksen välieriin. Kokemusta löytyy myös ulkomailta, sillä hyökkääjä vietti kauden 2018–19 Helsingborgs HC:n joukkueessa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Moberg ei pue lohipaitaa ensimmäistä kertaa päälleen, sillä hän pelasi Kiekko-Vantaan U20-joukkueessa SM-sarjaa kaksi kautta 2015–17.

Moberg on taitava hyökkääjä kiekon kanssa ja pystyy yllätyksellisiin ratkaisuihin. Syöttövalikoima on laaja ja potentiaalia isompaankin pistetehtailuun on olemassa.

– Todella taitava peluri, jossa nähdään potentiaalia tehdä vielä enemmän tulosta. Totte pystyy pelaamaana niin keskellä kuin laidassa. Urheilullinen jätkä, rauhallinen kaveri ja viimeisen päälle joukkuepelaaja, Manninen kertoo.

Pelaajajulkistukset jatkuvat tällä viikolla.

Sopimustilanne (16.5.)

Maalivahdit:

#31 Aleksi Seppälä

#37 Juuso Helomaa

Puolustajat:

#5 Matias Lentämäki

#17 Oliver Tuhkanen

#42 Ville Rautiala

#45 Joona Vainio

#50 Nikke Kettukangas

Hyökkääjät:

#8 Niko Somppi

#9 Leevi Kannisto

#18 Jasper Matilainen

#19 Totte Moberg

#20 Olli Maansaari

#21 Miko Rautama

#26 Okko Kangasniemi

#34 Ville Sivonen

#81 Mikael Menna

Mestis