Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-seurojen tiedote

01.12.2023

Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen huippukiekon sarjajärjestelmä keskustelussa.

Puheenjohtajat ovat hyvin huolissaan suomalaisen jääkiekon nykytilasta. Mestis-seurat kokevat tämän johtuvan vuosien ajan kestäneestä yksipuolisesta toiminnasta, jossa kaikki Liigan ulkopuoliset organisaatiot on jätetty oman onnensa nojaan. Nyt ollaan pisteessä, jossa koko laji ei voi hyvin ja Liiga-joukkueiden etu on mennyt pelaajien, fanien sekä kaikkien muiden seurojen hyvinvoinnin edelle. Tilanne on kestämätön ja vaatii välittömiä korjaustoimia.

Tulevaisuuden sarjajärjestelmällä on valtava vaikutus nykyisiin Mestis-seuroihin. Tämän takia on välttämätöntä, että Mestis-seurat ovat kiinteästi edustettuina sarjajärjestelmää pohtivassa työryhmässä yhdessä Liigan, SJL:n sekä SJRY:n edustajien kanssa. Työ on aloitettava välittömästi. 

Lisäksi Mestis-seurat pitävät ehdottoman tärkeänä, että ennen uuden sarjajärjestelmän julkistusta osapuolet yhdessä varmistavat kilpailulain oikeanmukaisuuden sekä korjaavat muut epäkohdat Liigan ja SJL:n välisestä sopimuksesta, mukaan lukien talouteen liittyvät asiat.

Suomalaisella jääkiekolla on mahdollisuus tehdä lähitulevaisuudessa merkittäviä päätöksiä lajin elinvoiman parantamiseksi. Mestis-seurat ovat omalta osaltaan sitoutuneita tekemään lajin kannalta kaikkensa parhaan mahdollisen kokonaisuuden luomiseksi.

Anssi Aura

Kiekko-Vantaa Hockey Oy

Hallituksen puheenjohtaja

Sekä muut Mestis-seurojen puheenjohtajat yhdessä

Mestis