Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestiksen El Clasico perjantaina Tikkurilan Areenalla

26.10.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Tikkurilan Areenalla TUTO:n. 

Mestiksessä sen perustamisesta saakka pelanneet Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen perjantaina Tikkurilan Areenalla. 

– Suoraviivaisella hyökkäämisellä, kovalla luistelulla ja yhdessä pelaamisella pisteet jää Vantaalle. On selvää, että meidän täytyy parantaa peliä. Tuloksellisesti ja tiistaina myös pelillisesti reissu ei mennyt nappiin, mutta saatiin olla yhdessä ja hitsannuttiin joukkueena entisestään, Kiekko-Vantaan kultakypärä Santeri Hartikainen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla kahdeksan ja kerännyt 11 ottelusta 15 paunaa. Lohipaidat ovat viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta keränneet viidestä edellisestä pelistä kuitenkin kolmessa pisteitä. 

Kiekko-Vantaa pelasi alkuviikosta Itä-Suomen kiertueella kaksi ottelua: tiistaina tuli dunkkuun Ketterältä 0–4 ja keskiviikkona Lohi taipui jatkoajalla Kiekko-Poikien vieraana 3–4. 

Kiekko-Vantaalla on matkaa kuuden joukkoon piste ja neljän sakkiin neljä pistettä. 

Perjantaina tavoitteena on ehjä 60-minuuttinen kotiyleisön edessä. Puolustaa täytyy laadukkaasti ja hyökkäyspäässä maalille menijöitä tulee löytyä. 

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Santeri Hartikainen, joka on iskenyt 11 ottelussa tehot 5+10=15. Hartikainen on Mestiksen pistepörssissä kolmantena. 

TUTO on sarjassa sijalla 12 ja kerännyt kahdeksasta ottelusta yhdeksän pistettä. TUTO katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa viime lauantaina kaatamalla sarjakärki IPK:n vieraskaukalossa maalein 7–4. TUTO on kerännyt pisteitä kolmesta edellisestä ottelustaan.

Yskähdelleen kauden aloittanut TUTO on tehnyt merkittäviä panostuksia tämän kauden pelaajistoonsa ja tulokaskoutsi Jonne Virtasella on käsissään yksi sarjan nimekkäimmistä joukkueista. 

TUTO:n suurimpia tähtiä ovat maalivahti Jere Huhtamaa, pakiston Mikke Levo sekä Miika Heiskari ja hyökkäyksen Karri Forsblom, Oskari Siiki, Turo Asplund, Joel Kerkkänen, Valtteri Virtanen ja uusin hankinta Julius Vähätalo

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat neljä kertaa. Voitot menivät Lohelle 3–1.

Kiekko-Vantaa–TUTO perjantaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput matsiin TÄSTÄ. 

Seuraa heitä:

#94 Niklas Nordgren, K-Vantaa

– Erästä twiittiä lainaten: Tämä Kiekko-Vantaan Nordgren, #94 on muuten kiakkimiäs. Etuläpät, paita housuissa, viikset, takaflyygeli, rightin maila ja spessuteipit stagassa. Ohkanen päällikkö. 

#9 Valtteri Virtanen, TUTO

– Sarjan parhaita laitureita. Vikkeläkinttuinen ja vaarallinen kiekon kanssa. Löi läpi isosti viime kaudella. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Santeri Hartikainen 5+10=15

2) Okko Kangasniemi 3+10=13

3) Ville Sivonen 5+6=11

4) Perttu Iso-Kuortti 4+2=6

5) Oliver Tuhkanen 2+4=6

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Karri Forsblom 2+6=8

2) Oskari Siiki 1+6=7

3) Turo Asplund 4+2=6

4) Miika Tiihonen 2+4=6

5) Daniel Takkunen 2+3=5

Mestis