Kiekko-Vantaa | Mestis

Matias Lentämäki Kiekko-Vantaaseen

06.05.2023

Kiekko-Vantaan oma kasvatti Matias Lentämäki palaa kotiin.

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2023–24 kattavan sopimuksen puolustaja Matias Lentämäen kanssa.

– Hienoa saada seuran oma kasvatti takaisin kotiin. Matias on raamikas yleispuolustaja, jolta löytyy myös hyvät kiekolliset taidot ja painava kuti. On oikeastaan hänestä itsestä kiinni kuinka suuren roolin hän meidän alakerrasta ottaakaan. Jo aiemmin on ollut puhetta kotiinpaluusta ja nyt se vihdoin toteutuu. Matias sopii tähän meidän juttuun erinomaisesti, Kiekko-Vantaan pelaajakoordinaattori Mikko Mannonen kertoo.

– Matiaksen paluu kotiin on hieno juttu. Hän on pelannut pari kautta hyvällä tasolla tätä sarjaa. Isokokoinen yleispuolustaja, jolla on hyvät kiekolliset taidot myös ja on kokoisekseen hyvä liikkumaan. Monikäyttöinen pelaaja meille ihan varmasti. Hienoa päästä tekemään yhteistyötä Matiaksen kanssa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen sanoo.

Lentämäki on pelannut kaksi edellistä kautta Mestistä isossa roolissa Heinolan Peliitoissa ja kuului molemmilla kausilla joukkueensa kapteenistoon. Lentämäki pelasi viime kaudella 51 ottelua Peliitoissa tehoilla 6+5=11.

Hän on pelaajatyypiltään luotettava yleispuolustaja, jolta löytyy kuitenkin kykyä myös pelata kiekolla ja hyvä laukaus.

Lentämäki on pelannut urallaan yhden Liiga-ottelun HIFK:ssa. Hän toimi HIFK:n (Kollien) kapteenina U20 SM-sarjassa kaudella 2020–21.

Lentämäki pelaa Kiekko-Vantaassa numerolla 5.

Kiekko-Vantaa aloittaa harjoittelun maanantaina 8.5.

Sopimustilanne (6.5.)

Puolustajat:

#5 Matias Lentämäki

#17 Oliver Tuhkanen

#50 Nikke Kettukangas

Hyökkääjät:

#18 Jasper Matilainen

#20 Olli Maansaari

#26 Okko Kangasniemi

#81 Mikael Menna

Mestis