Kiekko-Vantaa | Mestis

Maalintekovoimaa ja taitoa hyökkäykseen – Niklas Nordgren Kiekko-Vantaaseen

26.06.2023

Niklas Nordgrenin otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla. 

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2023–24 kattavan sopimuksen laitahyökkääjä Niklas Nordgrenin kanssa. 

– Nikke on todella taitava ja juonikas hyökkääjä, jonka vahvuudet ovat ehdottomasti hyökkäyspäässä. Rightin kätisyyden ansiosta saamme myös erikoistilanteisiin lisää variaatiota. Nikke on huippupelaaja tähän sarjaan ja odotan innolla yhteistyötä hänen kanssaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Nordgren pelasi viime kaudella Pelicansissa 14 ottelua tehoilla 0+3 ja lisäksi yhden ottelun lainalla Mestiksessä Peliitoissa.

Nordgren on pelannut urallaan Liigassa yhteensä 80 ottelua tehoilla 6+14=20 HIFK:n ja Pelicansin riveissä. Mestiksessä hyökkääjä on esiintynyt 27 ottelussa matsissa tehoin 3+19=22. 

Huipputaitava Nordgren oli ikäluokkansa lupaavimpia hyökkääjiä maailmassa, mutta loukkaantumiset ovat hidastaneet kehitystä. Kiekko-Vantaaseen Nordgren tulee kärkiruutuun pelaamaan ehjää kautta ja hakemaan uutta vauhtia uralleen. 

– Paljon mahdollisuuksia ja hyvä nippu kasassa, niin tänne on mukava tulla. Koen, että tämä on minulle paras paikka tässä kohtaa: iso rooli, toiveissa ehjä kausi ja pääsee pelaamaan lähellä kotia. Hyökkäyspäässä tietenkin pyrin tekemään tulosta, mutta koen olevani myös hyvä kahden suunnan pelaaja, Niklas Nordgren kertoo. 

Nordgren on Chicago Blackhawksin 3. kierroksen varaus kesältä 2018. Oikealta laukova laituri on HIFK:n kasvatti ja voittanut urallaan muun muassa, U16 SM-kultaa, U18 SM-kultaa sekä U20 SM-pronssia. 

Nordgren muistetaan myös Leijona-paidasta. Keväällä 2018 Nordgren ratkaisi Suomelle U18 -ikäluokan maailmanmestaruuden. Nordgren voitti tuolloin MM-kisojen maalipörssin. 

Nordgren on taitava pelaaja kiekon kanssa, juonikas syöttelijä ja monipuolinen viimeistelijä. 

Nordgrenin pelaa Kiekko-Vantaassa numerolla 94. 

Sopimustilanne (26.6.):

Maalivahdit: 

#31 Aleksi Seppälä

#37 Juuso Helomaa

Puolustajat:

#5 Matias Lentämäki

#11 Robin Laukkanen

#17 Oliver Tuhkanen

#28 Adam Srdinko

#42 Ville Rautiala

#45 Joona Vainio

#50 Nikke Kettukangas

#76 Leevi Karjalainen

Hyökkääjät:

#8 Niko Somppi

#9 Leevi Kannisto

#18 Jasper Matilainen

#19 Totte Moberg

#20 Olli Maansaari

#21 Miko Rautama

#26 Okko Kangasniemi

#29 Santeri Hartikainen

#34 Ville Sivonen

#62 Perttu Iso-Kuortti

#81 Mikael Menna

#94 Niklas Nordgren

#98 Markku Kitunen

Mestis