Kiekko-Vantaa | Mestis

Lapin tuplapelit odottavat

15.02.2024

Kiekko-Vantaa kohtaa viikonloppuna Lappi Areenalla kahdesti RoKin. 

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskevät yhteen viikonloppuna Lappi Areenalla, jossa taistellaan tärkeistä pisteistä. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 40 ottelusta kasaan 58 pistettä. Runkosarjaa on jäljellä kahdeksan ottelua ja matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan on viisi pistettä. 

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Viime viikolla Lohi kaatoi jatkoajalla vieraissa Joensuun Kiekko-Pojat maalein 1–0, mutta hävisi seuraavan päivänä Ketterälle 1–5 Imatralla. 

Kiekko-Vantaan paras pistemies on taikuri Okko Kangasniemi, joka on saalistanut 40 ottelussa tehot 19+29=48. Kangasniemi on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä. Myös Santeri Hartikainen ja Niklas Nordgren löytyvät Mestiksen pistepörssin kymmenen parhaan joukosta. 

Kiekko-Vantaan leirissä on jyllännyt flunssa-aalto pari viikkoa ja se vaikuttaa myös Lapin tuplapelien kokoonpanoon. Reissusta sivuun jäävät Joona Lehmus, Olli Maansaari, Jasper Matilainen, Totte Moberg ja Leevi Kannisto. Sen sijaan puolustajat Joona Vainio ja Robin Laukkanen palaavat kokoonpanoon. 

Vastustaja tutuksi

RoKi on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 42 ottelusta kasaan 60 pistettä. Matkaa kuuden joukkoon on kolme pistettä. 

RoKi on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Viime viikolla se kaatoi vieraskiertueella KeuPan ja FPS:n, mutta hävisi TUTO:lle. 

RoKi on tällä kaudella nimekäs ja vahva nippu tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahdit Vilho Heikkinen sekä Samuli Tervo, pakiston Paavo Tyni sekä Tom Grönblom ja hyökkäyksen Jere-Matias Alanen, Antti Erkinjuntti, Matthew Barnaby, Eero Niemi ja Joonas Alanne. 

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohi on voittanut molemmat keskinäiset. 

Otteluita voit seurata MTV Katsomosta. 

Seuraa heitä:

#34 Ville Sivonen, K-Vantaa

– Katkaisi maalittoman jaksonsa viime viikolla. Näppärä ja taitava hyökkääjä. 

#91 Matthew Barnaby, RoKi

– Toisen polven kiekkoilija. Jenkkihyökkääjä on ollut varsin tehokas. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 19+29=48

2) Santeri Hartikainen 19+26=45

3) Niklas Nordgren 19+24=43

4) Olli Maansaari 10+29=39

5) Oliver Tuhkanen 7+13=20

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Jarkko Harjula 15+24=39

2) Jere-Matias Alanen 21+14=35

3) Paavo Tyni 8+21=29

4) Antti Erkinjuntti 8+19=27

5) Eero Niemi 7+17=24

Mestis