Kiekko-Vantaa | Mestis

Kutospaikka tähtäimessä – torstaina Tikkurilaan vieraaksi saapuu Kiekko-Pojat

28.02.2024

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina Tikkurilan Areenalla Joensuun Kiekko-Pojat. 

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskevät yhteen torstaina Tikkurilan Areenalla, jossa pelataan isoista pisteistä. Molemmat joukkueet tappelevat vielä viimeisestä suorasta puolivälieräpaikasta. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 45 ottelusta kasaan 67 pistettä. Matkaa kutospaikkaan on kaksi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kolmen ottelun verran. 

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Viime viikolla Lohi kaatoi FPS:n kotonaan murskalukemin 6–1, hävisi perjantaina hyvästä taistelusta huolimatta IPK:lle 0–4 ja lauantaina ryösti pisteet Hermeksen vieraana. 

Kiekko-Vantaan täytyy vielä parantaa jokaisella osa-alueella, mutta eritoten ylivoimaa pitää petrata. Sen kimpussa on myös alkuviikosta tehty hommia. 

Lohipaitojen paras pistemies on taikuri Okko Kangasniemi, joka on saalistanut 45 ottelussa tehot 19+35=54. Kangasniemi on Mestiksen pistepörssissä kolmantena. Myös Niklas Nordgren ja Santeri Hartikainen löytyvät Mestiksen pistepörssistä kymmenen parhaan joukosta. 

Vastustaja tutuksi

Joensuun Kiekko-Pojat on sarjassa yhdeksäntenä ja kerännyt 43 ottelusta kasaan 65 pistettä. Matkaa kuuden joukkoon on neljä paunaa. 

Kiekko-Pojat pelaa tällä viikolla kolme ottelua pääkaupunkiseudulla. Niistä ensimmäinen on tänään Kiekko-Espoon vieraana. 

Kiekko-Pojat on laadukas nippu tälläkin kaudella ja päävalmentaja Simo Karjalainen on onnistunut repimään ryhmästä kaiken irti. Avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Emil Vinni, pakiston Mikael Tapio sekä hyökkäyksen Kristjan Kombe, Ivo Sedlacek, Miska Hattunen ja Lukko-laina Kim Nieminen. 

Kiekko-Pojat on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kaksi. 

Kiekko-Vantaa ja JoKP ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolmesti. Jokaisella kerralla on ratkaisu nähty jatkoajalla. JoKP voitti kauden ensimmäisen keskinäisen, mutta Lohi on vienyt kaksi viimeisintä. Viimeksi kolme viikkoa sitten Ville Sivonen ratkaisi jatkoajalla Kiekko-Vantaalle 1–0-voiton Outokummussa. 

Kiekko-Vantaa–JoKP torstaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. 

Seuraa häntä:

#34 Ville Sivonen, K-Vantaa

– Taitava pelaaja kiekon kanssa. Lyönyt läpi tällä kaudella lohinutussa. Ratkaisi kasvattajaseuraansa vastaan edellisen ottelun. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Okko Kangasniemi 19+35=54

2) Niklas Nordgren 21+26=47

3) Santeri Hartikainen 19+28=47

4) Olli Maansaari 10+29=39

5) Oliver Tuhkanen 9+13=22

Mestis