Kiekko-Vantaa | Mestis

Kolmen pelin viikko huipentuu Mestiksen El Clasicoon

30.11.2023

Kiekko-Vantaa matkustaa TUTO:n vieraaksi Rajupaja Areenalle. 

Kiekko-Vantaan kolmen ottelun viikko huipentuu perjantaina kuumalla kohtaamisella, kun kauden toinen Mestiksen El Clasico pelataan Turussa. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 19 ottelusta 25 pistettä. Matkaa kuuden parhaan joukkoon on kolme pistettä. Sijat 4–10 on tällä hetkellä kuuden pisteen sisällä toisistaan, mikä kertoo sarjan tasaisuudesta. Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. 

Kiekko-Vantaa voitti tiistaina vieraissa FPS:n maalein 4–3, mutta hävisi keskiviikkona 3–4 kotona Kooveelle. TUTO:lle puolestaan perjatain peli on viikon ensimmäinen. 

Kiekko-Vantaan täytyy petrata etenkin erikoistilannepelaamistaan. Kiekko-Vantaan ylivoima on neljänneksi huonointa ja alivoima koko sarjan heikoin. 

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa viikon molemmissa otteluissa maalin tehnyt Santeri Hartikainen, joka on Mestiksen pistepörssissä toisena.

TUTO on sarjassa seitsemäntenä ja kerännyt 18 ottelusta 28 paunaa. Neljän joukkoon matkaa on kolme pistettä. Vaikean alkukauden jälkeen TUTO on petrannut roimasti peliään ja voittoja on rapissut. TUTO on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme ja kerännyt neljässä pisteitä. 

Liigahakemuksen jättänyt TUTO lähti tähän kauteen suurin panostuksin. Sillä on kasassa äärimmäisen kova nippu tähän sarjaan. 

Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat lokakuun lopussa Tikkurilassa. Silloin TUTO vei voiton rankkareiden jälkeen maalein 4–5. 

– Ruutanoita tulossa paikan päälle ja saadaan kannustusta. Varmasti hieno kiekkoilta tulossa. 5vs5-peli mennyt eteenpäin, mutta nyt täytyy painottaa erikoistilannepelaamista ja sen täytyy olla molempiin suuntiin laadukkaampaa. TUTO on iso ja vahva kamppailujoukkue ja pelaavat kotona aika romuluista lätkää. Pitää olla valmiina kamppailemaan, ottamaan iskuja ja antamaan takaisin. Jalan pitää liikkkua, että saadaan ommat vahvuudet esiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

TUTO–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Rajupaja Areenalla. Ottelua voit seurata MTV Katsomosta. 

Seuraa heitä:

#20 Olli Maansaari, K-Vantaa

– Oli joukkueen pirteimpiä hahmoja keskiviikkona Kooveeta vastaan. Luottosoturi kahteen suuntaan. Joukkueen kippari on iskenyt myös kelpo tehot. 

#48 Jesse Vuorela, TUTO

– Espoossa pieneen rooliin jäänyt puolustaja on ottanut isoja harppauksia ja johtaa Mestiksen pakkien pistepörssiä. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Santeri Hartikainen 10+16=26

2) Okko Kangasniemi 5+13=18

3) Ville Sivonen 5+8=13

4) Niklas Nordgren 2+11=13

5) Totte Moberg 4+7=11

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Turo Asplund 9+8=17

2) Jesse Vuorela 5+11=16

3) Miika Tiihonen 5+11=16

4) Karri Forsblom 3+10=13

5) Oskari Siiki 4+8=12

Mestis