Kiekko-Vantaan kotiotteluiden yleisöennätys uusiksi – hallinta ei tuottanut tulosta

20.12.2023

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ottelun ja olisi kenties ansainnut enemmän.

Kiekko-Vantaa ja Jokerit kohtasivat loppuunmyydyllä Tikkurilan Areenalla. Peräti 2024 silmäparia seurasi vauhdikasta ja laadukasta Mestis-kiekkoa.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa. Tasakentällisin Kiekko-Vantaa oli läpi illan pelin päällä ja loi enemmän paikkoja.

Jokerit pääsi erän lopussa pelaamaan kahden miehenkin ylivoimalla, mutta Kiekko-Vantaa kesti.

Jokerit onnistui kuitenkin erän viimeisellä sekunnilla, kun kiekko pomppi onnekkaasti Erkka Seppälän lapaan, joka osui entistä seuraansa vastaan.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta hyvä, mutta maalinteko oli hankalaa.

Jokerit siirtyi erän viimeisellä vitosella 2–0-johtoon, kun vastaiskusta puolusta Jerkko Virtala tinttasi kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa kuittasi nopeasti, kun hienon sommitelman jälkeen Jasper Matilainen tarjoili ja kippari Olli Maansaari napautti kiekon takanurkkaan.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa loi paikkoja riittämiin kääntää kamppailu. Se hallitsi, mutta Jokerit puolestaan käytti paikkansa tehokkaasti.

Jokereiden Teemu Henritius vei vieraat 1–3-johtoon erän alkuun. Jesse Liuksiala iski alivoimalla puolittaisesta läpiajosta 1–4.

Kiekko-Vantaa ei antanut periksi, vaan tuli taisteluun mukaan. Olli Maansaari tarjoili komeasti takatolpalle Lohen pelatessa ilman maalivahtia ja Niklas Nordgren hautasi kiekon reppuun.

Jokereiden Niclas Tenhovuori osui tyhjään rysään kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria.

Kiekko-Vantaa teki vielä viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia maalin, kun Olli Maansaaren kuti painui onnekkaasti sisään.

Se oli hieno kiekkoilta tuloksesta huolimatta. Käärijä pudotti aloituskiekon ja tunnelma hallissa oli ensiluokkainen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu torstaina 28. joulukuuta kotiottelulla Kiekko-Espoota vastaan.

Kiekko-Vantaa–Jokerit 3–5

19.59 0–1 Erkka Seppälä (Alexander Forslund, Teemu Henritius)

35.59 0–2 Jerkko Virtala (Alexander Forslund, Leevi Lemberg)

36.43 1–2 Olli Maansaari (Jasper Matilainen, Matias Lentämäki)

45.23 1–3 Teemu Henritius (Hannes Häkkilä, Olavi Vauhkonen)

51.11 1–4 Jesse Liuksiala AV

57.01 2–4 Niklas Nordgren (Olli Maansaari, Okko Kangasniemi) IM

57.28 2–5 Niclas Tenhovuori (Saku Forsblom) TM