Kiekko-Vantaalle arvokkaat kolme pistettä

28.11.2023

Kiekko-Vantaa kaatoi FPS:n tiistaina vieraskaukalossa maalein 4–3.

Kiekko-Vantaa nappasi maukkaat kolme pistettä Forssasta kovalla taistelulla. Helpolla se pistepotti ei kuitenkaan tullut.

Avauserä oli täysin Kiekko-Vantaan ja jos pelitapahtumia miettii, niin pelin olisi pitänyt olla 4–0 Lohelle. Mutta kotijoukkue käytti harvat paikkansa kovalla prosentilla.

FPS siirtyi johtoon Jiri Pärssisen kovalla viivakudilla. Kiekko-Vantaa tasoitti nopeasti, kun Kasper Lundell teki peliä ja Totte Mobergin kuti pomppi sisään.

FPS siirtyi johtoon ylivoimalla erän puolivälissä, kun Risto Saarinen laukoi neliön keskeltä kiekon rysään.

Kiekko-Vantaa tuli jälleen nopeasti tasoihin, kun hallinta tuotti tulosta. Oliver Tuhkanen nousi viivalta ja laukoi upealla kudilla laatan reppuun.

Kiekko-Vantaalla oli paljon paikkoja iskeä useampikin, mutta ei vaan uponnut.

Toisessa erässä molemmilla oli omat paikkansa ja peli aaltoili enemmän. Lohi siirtyi kuskin paikalle erän alussa, kun hienon sommitelman päätteeksi Kasper Lundell napautti kauden toisensa Niklas Nordgrenin sekä Rasmus Lahnaviikin syötöistä.

Erän puolivälissä Kiekko-Vantaa meni 4–2-johtoon, kun puolustaja Ville Rautiala avasi peliä vauhtiin ja kultakypärä Santeri Hartikainen polkaisi läpi ja kiskaisi tarkalla kudilla limpun sisään.

FPS kavensi erän lopussa ylivoimalla, kun konkarihyökkääjä Janne Laakkonen laukoi etukulmasta kiekon sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi ensimmäisen kympin kypsästi johtoasemassa. Jälkimmäisellä kympillä tuli hölmöjä kiekollisia ratkaisuja liikaa ja FPS pääsi paikoille, mutta Lohen maalissa Juuso Helomaa oli mies paikallaan.

Kiekko-Vantaan jänne kesti ja kolme pinnaa lähti Vantaalle. Kausi jatkuu huomenna Tikkurilan Areenalla Kooveeta vastaan.

FPS–Kiekko-Vantaa 3–4

6.40 1–0 Jiri Pärssinen (Risto Saarinen, Mikael Tapio)

7.46 1–1 Totte Moberg (Kasper Lundell, Joona Lehmus)

9.36 2–1 Risto Saarinen (Janne Laakkonen, Miro Lehtimäki) YV

13.27 2–2 Oliver Tuhkanen (Jasper Matilainen, Santeri Hartikainen)

21.08 2–3 Kasper Lundell (Niklas Nordgren, Rasmus Lahnaviik)

32.10 2–4 Santeri Hartikainen (Ville Rautiala)

39.17 3–4 Janne Laakkonen (Tomi Niku, Miro Lehtimäki) YV