Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalla edessä kaksi kovaa kamppailua

24.01.2024

Kiekko-Vantaa isännöi torstaina IPK:ta ja vierailee perjantaina Espoossa. 

Suorasta pudotuspelipaikasta taistelevalla Kiekko-Vantaalla on edessä kahden ottelun viikko ja haaste on kovimmasta päästä, sillä vastaan asettuvat sarjakärki IPK ja hallitseva mestari Kiekko-Espoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 33 ottelusta kasaan 50 paunaa. Kuudenteen sijaan on matkaa kolme pistettä. 

Kiekko-Vantaa on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi. Viime viikolla se kaatoi kotona KeuPan 5–0, mutta hävisi lauantaina Nordiksella Jokereille tasaisessa väännössä 3–5. 

Kiekko-Vantaa vahvisti hyökkäystään hankkimalla Pelicansin U20-joukkueessa kovaa jälkeä tehneen Veeti Kuhdan. Toisen polven kiekkoilija nähdään tositoimissa heti torstaina. 

On sanomattakin selvää, että Kiekko-Vantaan täytyy tällä viikolla pystyä parhaimpaansa mikäli se aikoo pisteitä ottaa. 

– Vastus on tällä viikolla kovimmasta päästä ja päästään joukkueena mittaamaan missä mennään. Jokaisella osa-alueella pitää onnistua 60 minuuttia ja erikoistilannepelaaminen korostuu. Kiekottommien luistelutyö ja pelinopeus molempiin suuntiin täytyy olla kunnossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Vastustajat tutuksi

Torstain vastustaja Iisalmen Peli-Karhut on piikkipaikalla ja kerännyt 33 ottelusta kasaan 76 pistettä. Se taistelee runkosarjan voitosta Ketterän kanssa. 

IPK on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä ja kerännyt pisteitä yhdeksästä ottelusta putkeen. Viimeksi se on jäänyt kokonaan ilman pisteitä 14. joulukuuta TUTO:a vastaan. 

IPK:lla on vahva ja nimekäs nippu kasassa, jonka kirkkaimpia tähtiä ovat Paavo Kohonen, Juuso Arola, Juuso Heikkilä, ulkomaalaistrio Ludwig Persson–Alex Berardinelli–Austin Alger ja Jukuri-laina Viljam Sandvik. 

Kiekko-Vantaa on kohdannut IPK:n tällä kaudella kahdesti. Marraskuun alussa IPK murskasi Lohen Tikkurilassa peräti 2–9. Marraskuun lopulla Kiekko-Vantaa oli kahden erän jälkeen kiinni voitossa Iisalmessa, mutta lopulta Peli-Karhut tuli rinnalle ja ohi ottaen pisteet 5–6-lukemin. 

Perjantain vastustaja Kiekko-Espoo on sarjassa neljäntenä ja saalistanut 34 ottelusta kasaan 59 pistettä. Hallitseva mestari taistelee kotiedusta pudostuspeleihin.

Kiekko-Espoo on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Viime viikolla se kaatoi kotonaan Hermeksen 5–2, vieraissa Ketterän 3–2 ja lauantaina ulkoilmaottelussa Kiekko-Pojat jatkoajalla 2–1. 

Kiekko-Espoo on yksi suurimmista suosikeista tälläkin kaudella. Joukkueen nimimiehiä ovat muun muassa Vili Laitinen, Jaakko Heikkinen, Arttu Tuomaala, Juuso Jämsen, Joni Piipponen ja Janne Hämäläinen. Maalissa nuori Petteri Rimpinen on ollut viime aikoina erittäin vakuuttava. 

Kiekko-Vantaa hävisi joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta ennen vuodenvaihdetta Lohi haki Espoosta komean 5–0-voiton. 

Hanki liput torstain huippukamppailuun TÄSTÄ

Seuraa häntä:

#19 Totte Moberg, K-Vantaa

– Teki hyvän paluun kokoonpanoon ja pääsi pisteille molemmissa viime viikon otteluissa. Kiekon kanssa näyttävä peluri. 

Kiekko-Vantaan pistepörssi:

1) Santeri Hartikainen 18+22=40

2) Okko Kangasniemi 13+26=39

3) Niklas Nordgren 14+20=34

4) Olli Maansaari 9+22=31 

5) Oliver Tuhkanen 6+12=18

Mestis