06.10.2023

Kiekko-Vantaa taisteli erinomaisesti Nordiksella, mutta joutui taipumaan.

Kiekko-Vantaa ja Jokerit iskivät yhteen perjantaina loppuunmyydyllä Nordiksella, jossa tehtiin Mestiksen kaikkien aikojen yleisöennätyksen.

Kiekko-Vantaa löi Jokereiden tähtisikermän ahtaalle ja olisi jopa ansainnut enemmän sitkeällä taistelullaan.

Jokerit aloitti vahvasti ja vei avauserää. Paavo Hölsä piti maalissa Kiekko-Vantaata pystyssä torjunnoillaan.

Jokerit avasi maalihanat ajassa 15.19, kun narrit käytti vieraiden virheen päädyssä hyväkseen ja kultakypärä Leevi Lemberg sivalsi tilanteeksi 1–0.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa paransi ja varsinkin jälkimmäinen kymppi oli täysin Lohen – se oli vierailta loistavaa kiekkoa.

Jokerit siirtyi 2–0-johtoon ajassa 27.42, kun Niclas Tenhovuori laukoi keskustasta kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa kavensi kamppailun ajassa 32.42, kun ylivoimalla taikuri Okko Kangasniemi tarjoili herkullisen syötön etutolpalle, josta Jasper Matilainen räppäsi sisään.

Ennen tätä Lohella oli pari tuhannan taalan tonttia: muun muassa Okko Kangasniemi kolautti kertaalleen hienon sommitelman päätteeksi rimaan ja Niklas Nordgren kirmasi läpiajoon.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa taisteli hienosti loppuun saakka ja paikat oli pistää peli tasoihin.

Jokerit siirtyi 3–1-johtoon ajassa 44.20, kun kiekon menetyksen jälkeen kotijoukkue sai paineen aikaiseksi ja hieman onnekkaasti lätkä tuli painottomalle puolelle, josta Erkka Seppälä viimeisteli.

Kiekko-Vantaa tuli maalin päähän ajassa 52.42, kun Perttu Iso-Kuortti väänsi maalin edestä kiekon nuottaan. Maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Kiekko-Vantaa sai viimeisillä minuuteilla pari hyvää tonttia tasoittaa, mutta palkintoa ei saatu tällä kertaa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu huomenna Forssan Palloseuran vieraana.

Jokerit–Kiekko-Vantaa 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)

15.19 1–0 Leevi Lemberg (Alexander Forslund, Joona Korhonen)

27.42 2–0 Niclas Tenhovuori (Väinö Sirkiä, Kalle Kangas)

32.42 2–1 Jasper Matilainen (Okko Kangasniemi, Santeri Hartikainen) YV

44.20 3–1 Erkka Seppälä (Emil Oksanen, Atso Lehtinen)

52.42 3–2 Perttu Iso-Kuortti (Ville Sivonen, Totte Moberg)