Kiekko-Vantaa murskasi RoKin

16.12.2023

Kiekko-Vantaa latoi peräti yhdeksän maalia kotikaukalossa.

Kiekko-Vantaa otti toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla RoKin maalein 9–4 Tikkurilan Areenalla lauantai-illan maalikarkeloissa.

Kiekko-Vantaa aloitti vahvasti ja vei avauserää mielin määrin. Se tappoi erän alussa Ville Rautialan saaman vitosen upeasti.

Matias Lentämäki vei Lohen 1–0-johtoon taikuri Okko Kangasniemen maagisesta tarjoilusta. Kauan takkuillut ylivoima nakutti kaksi seuraavaa, kun ensin kultakypärä Santeri Hartikainen peippasi suoraan aloitusvoiton jälkeen 2–0 ja erän viimeisellä minuutilla Kasper Lundell napautti tarkasti ranteella takanurkkaan.

Toisen erän alussa Kiekko-Vantaa meni jo 4–0-johtoon, kun vastaiskusta kippari Olli Maansaari pyssytti yläkulmaan.

Kiekko-Vantaa päästi RoKin peliin mukaan erän puolivälissä, kun RoKi iski 20 sekuntiin kaksi maalia. Ensin Tomi Alanko iski toisesta aallosta ja hetkeä myöhemmin Joonas Alanne laittoi takatolpilta suorasta hyökkäyksestä karkin pussiin.

Kiekko-Vantaa ryhdistäytyi ja iski kaksi nopeaa osumaa: ensin Oliver Tuhkanen nousi hienon sommitelman jälkeen maalintekoon ja Miko Rautama taisteli maalin edestä hetkeä myöhemmin kiekon sisään.

Kolmannessa erässä oli samoja piirteitä eli Kiekko-Vantaa pelasi ajoittain hyvin johtoasemassa vailla hätää, mutta ajoittain se tylyys ja nöyryys puuttui.

RoKi kavensi erän alussa Matthew Barnabyn osumalla, mutta Kiekko-Vantaa kuittasi maalin jälkeisessä vaihdossa. Miko Rautama harhautteli illan toisensa komeasti maalin edestä.

Erän puolivälissä RoKi kavensi jälleen, kun ylivoimalla Antti Erkinjuntti laukoi tarkasti takanurkkaan.

RoKi haki lopussa ilman maalivahtia kavennusta, muttei onnistunut. Kiekko-Vantaan Anton Lundell tyylitteli illan toisensa tyhjään rysään Niklas Nordgrenin syötöstä.

Kiekko-Vantaa kaunisteli numeroita vielä lopussa, kun Olli Maansaari tarjoili ja Rasmus Lahnaviik napautti illan toisensa.

Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa tiistaina, kun loppuunmyydyllä Tikkurilan Areenalla kohdataan Jokerit.

Kiekko-Vantaa–RoKi 9–4

10.33 1–0 Matias Lentämäki (Okko Kangasniemi, Markku Kitunen)

14.50 2–0 Santeri Hartikainen YV

19.33 3–0 Kasper Lundell (Ville Sivonen, Joona Vainio) YV

22.08 4–0 Olli Maansaari (Einari Luhanka)

29.42 4–1 Tomi Alanko (Leevi Siira, Lauri Heino)

30.02 4–2 Joonas Alanne (Anton Sikorski, Jaani Holopainen)

34.00 5–2 Oliver Tuhkanen (Okko Kangasniemi, Santeri Hartikainen)