Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa matkustaa tärkeälle vieraskiertueelle

11.01.2024

Kiekko-Vantaa kohtaa viikonloppuna vieraskaukalossa Kajaanin Hokin ja Kokkolan Hermeksen. 

Kiekko-Vantaalla on edessä vuoden ensimmäinen vieraskiertue. Lohipaidat kohtaavat perjantaina Hokin ja lauantaina Hermeksen. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 29 ottelusta kasaan 41 pistettä. Matkaa kuuden joukkoon on tällä hetkellä viisi pistettä. 

Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kolme. Viime viikon ainoassa ottelussa Lohi murskasi Hokin maalein 7–2. Vantaalaisten maaleista vastasivat Kasper Lundell, Niklas Nordgren, Robin Laukkanen, Okko Kangasniemi, Perttu Iso-Kuortti, Olli Maansaari ja Miko Rautama

– Pitkästä aikaa reissuun niin mikäs sen mukavampaa. Hyvä tulokset meillä alla. Valmistautuminen on isossa osassa. Fokus omassa tekemisessä ja isoin työ siinä, että ollaan omalla tasolla illasta toiseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Viikonlopun vastustajat tutuksi

Hokki on sarjassa sijalla 12 ja saalistanut 30 ottelusta kasaan 28 paunaa. Matkaa pudotuspeliviivaan on 11 pistettä. 

Hokki kaatoi viikon ensimmäisessä ottelussaan tiistaina KeuPa HT:n maalein 3–2 jatkoajalla. 

Valmentajaa vaihtanut Hokki on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kaksi. 

Joukkuueen avainpelaajia ovat muun muassa maalivahti Eetu Nieminen, pakiston Niko Mikkola ja Veli-Matti Tiuranemi sekä hyökkäyksen Jiri Parviainen, Iivari Säkkinen ja Tuomas Komulainen. 

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Voitot näistä ovat 1–2 Hokille. 

– Hokki on esiintynyt energisesti nyt valmentajavaihdoksen jälkeen ja ovat työteliäs joukkue ja tykkäävät paineistaa kovaa ja puolustavat eteenpäin. Meillä isoin työ on siinä, että mikään ei saa tulla huomenna yllätyksenä, Manninen sanoo. 

Lauantain vastustaja Kokkolan Hermes on sarjassa kuudentena ja saalistanut 29 ottelusta 46 paunaa. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on neljä pistettä. Viidestä edellisestä ottelusta se on voittanut kaksi. 

Hermes on laadukas nippu Mestikseen. Jumalpaitojen avainpelaajia ovat muun muassa Aapo Ahola, Julius Reini, Ernests Osenieks, Topias Lilljamo, Sisu Yliniemi ja Kalle Matikainen. 

Kiekko-Vantaa on kohdannut Hermeksen kerran tällä kaudella ja sen lohipaidat voitti marraskuussa kotonaan 5–3. 

– Hermes puolustaa kurinalaisesti, heillä on hyvät kärkipelaajat ja tehokkaat erikkoistilanteet, Manninen kommentoi. 

Seuraa otteluita MTV Katsomosta. 

Seuraa häntä:

#20 Olli Maansaari, K-Vantaa

– Viiteen edelliseen otteluun kippari on nakuttanut tehot 4+7. Tunnollinen kahden suunnan sentteri. Kemiat löytynyt Okko Kangasniemen ja Niklas Nordgrenin kanssa. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Santeri Hartikainen 15+20=35

2) Okko Kangasniemi 9+23=32

3) Niklas Nordgren 11+16=27

4) Olli Maansaari 8+15=23

5) Oliver Tuhkanen 5+12=17

Mestis