Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa matkustaa Kooveen vieraaksi tiistaina

16.10.2023

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina legendaarisessa Hakametsän jäähallissa Kooveen. 

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi ottelua: tiistaina kohdataan Koovee Hakametsässä ja perjantaina Tikkurilan Areenalla vastaan asettuu Hokki. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja kerännyt seitsemästä ottelusta 12 pistettä. Sijat 2–9 ovat kuuden pisteen sisällä toisistaan.

Viime viikon ainoassa ottelussa Kiekko-Vantaa koki kauden ensimmäisen kotitappion, kun Kiekko-Espoo oli tehokkaampi paikalliskamppailussa maalein 4–7. 

Kiekko-Vantaan täytyy tiistaina pystyä pelaamaan ehjä 60-minuuttinen, puolustaa laadukkaasti, pelata fiksusti kiekolla ja olla hyökkäyspäässä tehokas. 

Lohipaitojen paras pistemies on Santeri Hartikainen, joka on tehnyt seitsemässä ottelussa tehot 3+9=12. Hartikainen on Mestiksen pistepörssissä viidentenä ja johtaa koko sarjan syöttöpörssiä. 

Koovee on sarjassa kuudentena ja saalistanut kahdeksasta ottelusta 15 pistettä. Viime viikolla se kaatoi kotonaan FPS:n 5–2-lukemin, mutta perjantaina se hävisi Hakametsässä RoKille peräti 1–6. 

Koovee on hyvä nippu tälläkin kaudella. Joukkueen tähtipelaajia ovat muun muassa Janne Seppänen, Niko Lahtinen, Samu Markkula, Santtu Hakanen ja Tomi Purmola. 

Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja Kiekko-Vantaa voitti molemmat keskinäiset väännöt. 

– Halutaan saada aktiivinen 60-minuuttinen ja pitää omasta pelistä kiinni koko pelin ajan. Me ollaan vähän passivoiduttu turhaa tietyissä tilanteissa. Kooveella on taitavat kärkipelaajat, joten kiekottomien puolustaminen ja boxout-pelaaminen on isossa roolissa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Koovee–Kiekko-Vantaa tiistaina klo 18.30 Hakametsän jäähallissa. Ottelua voit seurata MTV Katsomosta. 

Seuraa heitä:

#29 Santeri Hartikainen, K-Vantaa

– Debytoi Liigassa viime viikolla. Pelannut pirteän alkukauden. Päässyt pisteille kauden kaikissa seitsemässä ottelussa. 

#19 Tomi Purmola, Koovee

– Viime kaudella lohinutussa läpilyönyt hyökkääjä. Taitava maalintekijä. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Santeri Hartikainen 3+9=12

2) Okko Kangasniemi 3+7=10

3) Ville Sivonen 2+6=8

4) Perttu Iso-Kuortti 4+2=6

5) Totte Moberg 2+4=6

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Niko Lahtinen 7+4=11

2) Janne Seppänen 3+8=11

3) Vili Kukkola 4+3=7

4) Ondrej Kos 3+1=4

5) Tomi Purmola 2+2=4

 

Mestis