Kiekko-Vantaa kellisti Ketterän Tikkurilan lauantai-illan huumassa

30.09.2023

Kiekko-Vantaa nappasi tärkeät kolme pistettä kaatamalla lauantaina Ketterän maalein 5–3.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä iskivät yhteen lauantaina Tikkurilassa. Lohi pelasi vahvan avauserän ja löi 4–0-lukemat taululle. Toisessa erässä jalka nousi aavistuksen kaasulta ja kolmas erä oli melko kypsää tekemistä.

Kiekko-Vantaa vei avauserää ja latoi neljä maalia: ensin Olli Maansaari puttasi takatolpalta Ville Sivosen upeasta syötöstä, taikuri Okko Kangasniemi napautti 2–0, Leevi Kannisto iski maalin edestä 3–0 ja erän lopussa Matias Lentämäki laukoi viivalta 4–0.

Toisessa erässä ensimmäinen kymppi soljui vantaalaisten kannalta suotuisasti ja muun muassa kultakypärä Niklas Nordgrenilla oli loistotilaisuus lisätä johtoa.

Ketterä avasi maalihanat kuitenkin ajassa 34.24, kun Jimi Rönkkönen iski ylivoimalla suorasta hyökkäyksestä laatan pussiin vanhaa seuraansa vastaan.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa puolusti hyvin ja pelasi myös melko järkevästi kiekolla ja sai luotua myös hyökkäyspeliä fiksusti.

Ketterä tuli kahden maalin päähän ajassa 56.24, kun Ossi-Petteri Jaakola sai lyödä laatan paluukiekosta puolityhjään nuottaan.

Kiekko-Vantaa siirtyi 5–2-johtoon Jasper Matilaisen sivallettua ratkaisun tyhjään nuottaan.

Ketterä kavensi vielä kaksi sekuntia ennen loppua Jani Taskulan osumalla, mutta se oli enää vain kosmetiikkaa.

Kiekko-Vantaa nousi sarjassa toiseksi kolmannella perättäisellä voitolla.

Kausi jatkuu ensi perjantaina Nordiksella Jokereiden vieraana.

Kiekko-Vantaa–Ketterä 5–3 (4–0, 0–1, 1–2)

5.54 1–0 Olli Maansaari (Ville Sivonen, Joona Lehmus)

6.24 2–0 Okko Kangasniemi (Leevi Karjalainen, Santeri Hartikainen)

11.01 3–0 Leevi Kannisto (Matias Lentämäki)

17.54 4–0 Matias Lentämäki (Leevi Karjalainen, Santeri Hartikainen)

34.24 4–1 Jimi Rönkkönen (Riku Tuomola, Santeri Lipiäinen) YV

56.24 4–2 Ossi-Petteri Jaakola (Akseli Mäkinen, Niko Liiri)

58.38 5–2 Jasper Matilainen TM