Kiekko-Vantaa iski komeat lukemat taulule

21.02.2024

Kiekko-Vantaa murskasi sarjajumbo Forssan Palloseuran maalein 6–1 keskiviikkona Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa tuli peliin vahvasti ja aloitti hyvin. Vain maalit jäi puuttumaan. Erän loppua kohti peli kuitekin tasottui.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa iski kolme maalia, mutta Lohen ykköstähti oli useamman läpiajon pysäyttänyt Juuso Helomaa. Kiekko-Vantaan avausmaalin iski Perttu Iso-Kuortti, joka niittasi maalin edestä limpun sisään Niko Sompin syötöstä. Veeti Kuhta pyssytti kiekon yläriman alle uran ensimmäisellä Mestis-maalillaan Ville Rautialan syötöstä. Pirteän ottelu pelannut Antti Virtanen niittasi 3–0-osuman Ville Sivosen esityöstä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa naputteli loppulukemat 6–1 taululle pelaten riittävän hyvin johhtoasemassa. Niklas Nordgren nautiskeli 4–0-maalin kolmen syöttöpisteen iltaa viettäneen Okko Kangasniemen syötöstä.

FPS kavensi, kun Tomi Palo tinttasi karmeasta kiekon menetyksestä limpun sisään. Lohi takoi kuitenkin vikaan kymppiin kaksi maalia: ensin Matias Lentämäki pyssytti 5–1 ja Rasmus Lahnaviik viimeisteli suorasta hhyökkäyksestä 6–1.

Kolmannessa erässä nähtiin myös tappelu, kun Matias Lentämäki ja FPS:n slovakialaishyökkääjä Samuel Zahradnik ottivat miehestä mittaa nyrkein. Molemmat passitettiin suihkuun.

Kiekko-Vantaa nousi voitolla seitsemänneksi. Pelit jatkuvat perjantaina IPK:n vieraana ja lauantaina Hermeksen vieraana.