Kiekko-Vantaa hiljensi Forssan kenraaliharjoituksessa

15.09.2023

Kiekko-Vantaa nappasi viimeisestä harjoitusottelusta hienon 7–3-voiton Forssan Palloseuran vieraana.

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle harjoituskauden viimeisessä koitoksessa, kun se kaatoi vieraskaukalossa kelpo esityksellä FPS:n.

– Kohtuu hyvä kokonaisuus. FPS:n laatupaikat saatiin pidettyä minimissä. Pelattiin hyvä kakkoserä, paras kakkoserä pitkään aikaan. Hyökkäysalueen hyökkäyspeliin olen ihan tyytyväinen myös, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa siirtyi heti ensimmäisellä minuutilla 1–0-johtoon, kun HIFK:n hyökkääjälupaus Aleksanteri Kaskimäki viimeisteli komeasti maalin edestä.

FPS tasoitti ottelun yhdeksännellä minuutilla pitkän pyörityksen päätteeksi Jere Ohtosen osumalla maalin edestä.

Kiekko-Vantaalla oli paikat iskeä muutama maali enemmän, kun Olli Maansaari suti tyhjästä ohi ja Perttu Iso-Kuortti pääsi kokeilemaan Joona Vainion loistopassista tuhannen taalan tontilta.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa vei ja hallitsi kamppailua. Se myös iski erän alkuun kaksi hienoa osumaa: Santeri Hartikainen kirmasi läpi ja läväytti yläkulmaan, Niklas Nordgren vei Lohen 3–1-johtoon komean hyökkäyksen päätteeksi Mikael Mennan loistavasta tarjoilusta.

FPS osui kovalla prosentilla toisessa erässä paikoistaan: Risto Saarinen harhautteli vastaiskusta 2–3-kavennuksen ja tshekkisentteri Michal Kvasnica laukoi 3–3-tasoituksen puolitoista minuuttia myöhemmin.

Kiekko-Vantaa otti kuskin paikan takaisin erän viimeisellä minuutilla, kun pitkän hyökkäyksen päätteeksi hyökkääjänä stuntannut Robin Laukkanen laukoi terävästi ranteella 4–3-osuman.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta jämäkkä ja se pelasi hyvin johtoasemassa. Kiekko-Vantaa meni 5–3-johtoon ajassa 47.29, kun Mikael Mennan ketju laittoi klinikan käyntiin ja lopulta kokoonpanoon palannut tshekkipuolustaja Adam Srdinko pyssytti kiekon viivalta aivan yläkulmaan.

Kiekko-Vantaalla oli ylivoimalla kolmannessa erässä paikat paketoida peli, mutta onnistumisia ei saatu aikaan.

FPS otti maalivahdin pois lopussa ja se kostautui, kun armoton työmyyrä Markku Kitunen viimeisteli tilanteeksi 6–3.

Se ei Lohelle riittänyt, vaan hienosti pelatun hyökkäyksen päätteeksi 2 vastaan 1- tilanteesta Niklas Nordgren (2+1) viimeisteli illan toisensa neljä syöttöpistettä keränneen Mikael Mennan ja ketjun kolmannen lenkin Jasper Matilaisen esityöstä (0+2).

Kiekko-Vantaa pelasi harjoituskaudella yhdeksän ottelua, joista se voitti viisi. Ensi viikolla pelataan sitten jo pisteistä. Runkosarja starttaa perjantaina 22. syyskuuta KeuPa HT:n vieraana ja kotiavaus puolestaan pelataan lauantaina 23. syyskuuta Tikkurilan Areenalla FPS:ää vastaan.

FPS–Kiekko-Vantaa 3–7 (1–1, 2–3, 0–3)

0.33 0–1 Aleksanteri Kaskimäki (Santeri Hartikainen, Joona Lehmus)

8.36 1–1 Jere Ohtonen (Risto Saarinen, Joonas Liimatainen) SR

23.37 1–2 Santeri Hartikainen

23.59 1–3 Niklas Nordgren (Mikael Menna, Jasper Matilainen)

28.56 2–3 Risto Saarinen (Tomi Palo, Tomi Niku)

30.18 3–3 Michal Kvasnica (Miro Lehtimäki, Malte Hasselgren)

39.36 3–4 Robin Laukkanen (Leevi Kannisto, Joona Vainio)

47.29 3–5 Adam Srdinko (Niklas Nordgren, Mikael Menna)