Ketterä vei pisteet päätöserässä

24.10.2023

Kiekko-Vantaa roikkui tuloksessa kiinni kaksi erää.

Kiekko-Vantaa koki tiistaina Ketterän vieraana tappion maalein 0–4. Lohipaidat oli kaukana siitä mihin tämä ryhmä pystyy.

Ketterä oli edellä jokaisella osa-alueella ja varsinkin erikoistilanteissa oli suurin ero.

Ketterä iski kolme ylivoimaosumaa, mutta Kiekko-Vantaa ei saanut viidellä ylivoimallaan oikeastaan mitään aikaiseksi.

Tosin täytyy sanoa, että päätuomari joka antoi Joona Vainiolle päätöserässä 2+2-minuuttisen otti aika isoa roolia. Hyvin kyseenalainen jäähy ja kiistatta oli mukana ratkomassa peliä.

Avauserässä Paavo Hölsä piti Kiekko-Vantaata torjunnoillaan pystyssä. Lohipaidat eivät saaneet hyökkäyspäässä koneita käyntiin.

Toiseen erään Kiekko-Vantaa paransi roimasti ja sillä oli paikat iskeä. Niklas Nordgren ja Ville Sivonen pääsivät läpiajoon, Jasper Matilaisen kuti oli lähellä, Miko Rautama peippaili paikkaan ja Joona Vainio kilautti kertaalleen rimaan.

Kolmannessa erässä ajassa 44.23 Joona Vainio sai köykäisen kakkosen ja siihen vielä käytösrangaistus päälle.

Ketterä käytti paikkansa ja iski kaksi ylivoimamaalia: ensin Miku Ronkaisen roiskaisu painui Kiekko-Vantaan pelaajasta onnekkaasti sisään ja 0–2 syntyi Anri Ravinskisin tarkalla kudilla takanurkkaan hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen.

Viimeisellä vitosella Kiekko-Vantaan kiri tyssäsi, kun Patrik Juhola laukoi ylivoimalla vieraiden mailojen kautta kiekon riman alle.

Ketterä iski vielä yhden, kun vastaiskusta Jesse Viskari puttasi näyttävän sommitelman jälkeen limpun sisään.

Kiekko-Vantaan vieraskiertue jatkuu huomenna Joensuun Kiekko-Poikien vieraana Outokummussa.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 4–0 (0–0, 0–0, 4–0)

44.34 1–0 Miku Ronkainen (Valtteri Viirret, Jani Taskula) YV

45.00 2–0 Anri Ravinskis (Patrik Juhola) YV

55.43 3–0 Patrik Juhola (Riku Tuomola, Jesse Viskari) YV

57.48 4–0 Jesse Viskari (Akseli Mäkinen, Valtteri Viirret)