Kiekko-Vantaa | Mestis

Juuso Helomaa, Niko Somppi ja Ville Sivonen Kiekko-Vantaaseen

11.05.2023

Nuorten maajoukkueista tuttu veskarilupaus Juuso Helomaa Kiekko-Vantaan tolppien väliin.

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2023–24 kattavat sopimukset maalivahti Juuso Helomaan ja hyökkääjien Niko Sompin sekä Ville Sivosen kanssa.

Helomaa, 20, on mielenkiintoinen ja lupaava veskarinimi. Kyseessä on nuorten maajoukkueet läpikäynyt maalivahti, joka osoitti viime kaudella myös Mestiksessä kykynsä.

Helomaa on alunperin TUTO:n kasvatti. Hän on edustanut junioreissa myös Porin Ässiä ja Rauman Lukkoa. Helomaa torjui Lukon U20-ikäluokan Suomen mestariksi keväällä 2022. Hän edusti keväällä 2021 Suomea U18 MM-kisoissa.

Helomaa on valittu U16 SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi ja parhaaksi pelaajaksi kaudella 2018–19. Vuotta aiemmin hän oli Pohjola-leirin paras maalivahti.

Viime kaudella Helomaa torjui kiekkoja Lukon U20-joukkueessa, jossa pelasi 32 ottelua torjuntaprosentilla 89,2. Helomaa pelasi lisäksi viisi Mestis-ottelua Hermeksessä, joista torjui neljä voittoa.

– Juuso on ikäkausimaajoukkueet läpikäynyt maalivahti ja oman ikäluokkansa kärkiveskareita Suomessa. Todella potentiaalinen ja lupaava molari, joka on menossa urallaan eteenpäin. Hienoa, että saatiin Juuso Vantaalle, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Niko Somppi, 23, saapuu Vantaalle Peliitoista, jossa kiekkoili päättyneellä kaudella. Somppi pelasi 49 ottelua tehoilla 6+1=7.

Somppi tunnetaan äärimmäisen työteliäänä kahden suunnan pelaajana. Somppi voitti keväällä 2022 Mestis-hopeaa Kiekko-Espoossa.

Tuusulasta lähtöisin oleva Somppi on pelannut urallaan Mestiksessä 101 ottelua tehoilla 15+6=21 K-Espoon ja Peliittojen riveissä.

– Niko on taistelija Tuusulasta. Laittaa aina itsensä likoon joukkueen puolesta. Erittäin hyvä alivoimapelaaja ja todella tunnollinen pelaaja molempiin suuntiin. Urheilija viimeisen päälle ja uskomme, että Niko ottaa steppejä kokonaisvaltaisesti Vantaalla, Manninen sanoo.

Ville Sivonen, 23, on Jokipoikien kasvatti ja saapuu Vantaalle nimenomaan Joensuusta.

Sivonen pelasi viime kaudella Kiekko-Poikien riveissä 41 ottelua tehoilla 2+6=8. Taitava hyökkääjä pelasi hyvät pudotuspelit.

Sivonen on pelannut Mestiksessä 105 ottelua tehoilla 5+18=23. Lopullinen läpimurto on kuitenkin vielä tekemättä.

Näppärä hyökkääjä on monipuolinen peluri, sillä hän pystyy pelaamaan niin keskellä kuin laidassa.

– Ville kaipasi uusia haasteita uralleen ja keskustelujen jälkeen molemmat osapuolet oli vakuuttuneita siitä, että Vantaa on tässä kohtaa oikea paikka. Taitava pelaaja kiekon kanssa ja luistimilla. Uskon, että Ville on juuri oikeanlainen pelaaja ja persoona Vantaalle, Manninen sanoo.

Ensi viikolla julkaisemme jälleen useamman sopimuksen.

Sopimustilanne (11.5.)

Maalivahdit:

#31 Aleksi Seppälä

#37 Juuso Helomaa

Puolustajat:

#5 Matias Lentämäki

#17 Oliver Tuhkanen

#50 Nikke Kettukangas

Hyökkääjät:

#8 Niko Somppi

#9 Leevi Kannisto

#18 Jasper Matilainen

#20 Olli Maansaari

#26 Okko Kangasniemi

#34 Ville Sivonen

#81 Mikael Menna

Mestis