Jokerit vahvempi maalikarkeloissa

08.09.2023

Kiekko-Vantaa taipui perjantaina Keravalla yli 1000 silmäparin edessä maalein 5–8.

Kiekko-Vantaa ja Jokerit iskivät yhteen perjantaina Keravalla. Lohipaidat pelasivat vahvan avauserän, mutta toisessa ja kolmannessa erässä tulleet synkät hetket murensivat ryöstöretken.

Kiekko-Vantaa aloitti vahvasti ja meni 1–0-johtoon taikuri Okko Kangasniemen upealla osumalla läpiajosta.

Jokerit maalasi seuraavaksi: Mathias Hänninen tasoitti kamppailun Niclas Tenhovuoren syötöstä. Jesse Liuksialan onnenkantamoinen ylivoimalla vei Jokerit johtoon.

Jokereiden Väinö Sirkiä höpötti itsensä suihkuun ja Kiekko-Vantaa käytti ylivoiman tappavan tehokkaasti: Mikael Menna tasoitti kamppailun maalin edestä ja Perttu Iso-Kuortti laukoi erän viimeisellä sekunnilla Lohen 3–2-johtoon.

Jokereiden päävalmentaja Tero Määttä joutui herättelemään tähtisikermäänsä toden teolla ja käytti aikalisän jo avauserässä ja vaihtoi toiseen erään maalivahtia.

Toisessa erässä Jokerit oli kuskin paikalla ja käänsi kamppailun. Lohelle sattui. Hölmöjä virheitä ryppääseen ja kotijoukkue rokotti. Jesse Liuksiala survoi ylivoimalla maalin edestä tasoituksen. Leevi Lemberg vei Jokerit takaisin johtoon kyseenalaisesti tuomitusta rankkarista ja heti perään Emil Oksanen kuritti vanhaa seuraansa.

Kolmanteen erään tuli sisukas Lohi, mutta taas joukkuetta koeteltiin Sillä Jokerit meni heti erän alussa 6–3-johtoon Emil Oksasen ylivoimaosumalla. Stadilaiset Keravalla ajattelivat jo pelin olevan paketissa, mutta mitä vielä. Lohi tuli maalin päähän: Matias Lentämäki laukoi ensin 4–6-kavennuksen ja kolme minuuttia myöhemmin Mikael Menna iski maalin edestä irtokarat sisään.

Mutta jälleen kaksi perättäistä virhettä ja vastustaja rankaisi: ensin Valtteri Jeskanen tälläsi yläkulmaan ja Jesse Liuksiala kruunasi iltansa hattutempulla.

– Meillä oli toisessa ja kolmannessa erässä jaksoja missä sekoiltiin ihan huolella ja vastustaja rokotti. Hyökkäyspelaaminen meni eteenpäin eilisestä ja siihen olen tyytyväinen: saatiin hyviä suoria hyökkäyksiä, pitkiä hyökkäyksiä ja tehoja. Mennan ketju ja Härskin ketjut löysivät toisiaan. Pelin sisällä sen fokuksen säilyminen 60 minuuttia, niin siinä epäonnistuttiin tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Töitä on tehtävänä ja opiksi pitää ottaa. Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ensi perjantaina Forssan Palloseuran vieraana.

Jokerit–Kiekko-Vantaa 8–5 (2–3, 3–0, 3–2)

8.19 0–1 Okko Kangasniemi (Ville Sivonen)

13.36 1–1 Mathias Hänninen (Niclas Tenhovuori, Lauri Toikka)

18.13 2–1 Jesse Liuksiala (Leevi Lemberg) YV

19.22 2–2 Mikael Menna (Santeri Hartikainen, Okko Kangasniemi) YV

19.59 2–3 Perttu Iso-Kuortti (Niklas Nordgren, Joona Vainio) YV

25.41 3–3 Jesse Liuksiala (Joona Korhonen, Oskari Kalajanniska)

34.09 4–3 Leevi Lemberg RL

34.35 5–3 Emil Oksanen (Onni Lind, Jere Vertanen)