Jasper Matilainen ratkaisi trillerin – Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle

02.11.2023

Kiekko-Vantaa katkaisi tappioputkensa upealla tavalla kotiyleisön edessä.

Kiekko-Vantaa otti maukkaan voiton kotiyleisön edessä kaatamalla Hermeksen maalein 5–3. Kiekko-Vantaa katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa ja nousi kuuden joukkoon.

Kiekko-Vantaa aloitti Halloween-teemapelin tahmeasti. Hermes oli avauserässä niskan päällä, eikä isännät oikeen saaneet koneita käyntiin.

Hermes siirtyi ottelussa 0–1-johtoon, kun Arttu Lausniemi pääsi maalin edestä iskemään irtokiekon reppuun.

Toiseen erään tuli ihan eri Lohi ja se käänsi pelin. Ylivoima toimi: taikuri Okko Kangasniemi räppäsi tasoituksen komealla kudilla suorasta hyökkäyksestä ja Perttu Iso-Kuortti vei Kiekko-Vantaan johtoon napauttamalla irtokiekon sisään maalin edestä.

Hermes tasoitti kamppailun ylivoimalla, kun Aapo Ahola laukoi kiekon sisään viivalta.

Kiekko-Vantaa iski kolme sekuntia ennen erän loppua pukukoppimaalin, kun ylivoimalla kultakypärä Santeri Hartikainen sivalsi laatan pussiin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi kelpo peliä johtoasemassa, mutta yksi kiekonmenetys väärässä paikassa kostautui pahemman kerran ja Hermes rankaisi. Kärppä-laina Joonas Lohisalon tarkka kuti toi vieraat tasoihin yhdeksän minuuttia ennen loppua.

Kiekko-Vantaa ei lannistunut, vaan iski ratkaisun viimeisellä minuutilla. Neljän tehopisteen iltaa viettänyt Santeri Hartikainen löysi Niklas Nordgrenin, joka tarjoili hienosti ja Jasper Matilainen harhautteli komeasti voitto-osuman.

Kiekko-Vantaa kaunisteli lukemia vielä, kun Niko Somppi iski limpun tyhjään rysään kauden ensimmäisellään.

Jobinpostiakin tuli, sillä Kiekko-Vantaan paidassa debytoinut Ässä-laina Valtteri Karnaranta loukkaantui avauserässä ja hänet vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu huomenna kotiottelulla sarjakärki IPK:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Hermes 5–3

14.33 0–1 Arttu Lausniemi (Eero Klintrup, Eemeli Ylitalo)

23.55 1–1 Okko Kangasniemi (Ville Sivonen, Santeri Hartikainen) YV

25.47 2–1 Perttu Iso-Kuortti (Totte Moberg, Miko Rautama) YV

39.17 2–2 Aapo Ahola (Jerkko Rämö, Arttu Lausniemi) YV

39.58 3–2 Santeri Hartikainen (Olli Maansaari, Joona Vainio) YV

51.22 3–3 Joonas Lohisalo (Ernests Osenieks, Kalle Matikainen)

59.44 4–3 Jasper Matilainen (Niklas Nordgren, Santeri Hartikainen)