Kiekko-Vantaa | Mestis

Jani Manninen päättyneestä kaudesta: ”Mahdollisuudet pidemmälle oli olemassa”

03.04.2023

Kiekko-Vantaan kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella katkeralla tavalla. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, niin kausi 2022–23 oli uuden alku vantaalaisessa jääkiekkoilussa.

Kiekko-Vantaan runkosarja oli värikäs. Alkukaudesta se oli sarjan parhaita joukkueita ja joulutauolle lähdettiinkin sijalta kolme. Tämän jälkeen tuli vaikea jakso, mutta runkosarjan loppu oli jälleen hyvä.

– Runkosarjaa voisi kuvailla kolmijakoiseksi. Saatiin hyvä startti ja siihen on syynsä. Yksi isoimmista syistä vahvaan starttiin oli varmasti se, että oltiin jo joukkueena keväällä yhdessä paiskimassa hommia. Ensimmäiset 20 peliä oltiin pistekeskiarvollisesti yli tavoitteen. Joulutauon jälkeen meillä oli vaikeampi jakso ja kokoonpanomurheitakin, eikä saatu sitä slumppia tarpeeksi nopeasti katki. Viimeiset 15 peliä runkosarjassa pelattiin tavoitteeseen, mutta jäätiin tavoitteeksi asetetusta kutospaikasta hieman, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaalla oli paljon loukkaantumisia pitkin kautta, eikä se päässyt oikeastaan missään vaiheessa pelaamaan parhaalla mahdollisella rosterilla. Ykkössentteriksi hankittu Erkka Seppälä siirtyi HPK:hon joulutauolla ja kärkipuolustaja Atso Lehtinen sai siirtorajalla Liiga-mahdollisuuden SaiPasta.

– Alkukaudesta oli pakkeja telakalla, sitten tippui samaan aikaan useampi sentteri ja loppukaudesta oli laitureiden vuoro. Huonoa tuuria oli loukkaantumisten kanssa. Olihan se välillä siitä arjen tekemisestä pois, kun pelaajia oli niin paljon sivussa. Saatiin kuitenkin hyviä pelaajia sisään kauden aikana kuten esimerkiksi Jimi Rönkkönen, Manninen pohtii.

Kiekko-Vantaa oli runkosarjassa kahdeksas ja pelasi parhaan runkosarjansa pisteiden valoissa sitten kauden 2017–18.

– Se runkosarjan keskivaiheen notkahdus jäi harmittamaan. Viimeiset 15 peliä ylivoima ja alivoima oli sarjan parhammistoa. Tehokkuus meillä ailahteli runkosarjassa ja isossa kuvassa läpi kauden maalin hinta omiin oli liian kevyt. Usein maalivahdit Samuli Tervo piti meitä torjunnoillaan pystyssä, Manninen sanoo

Kiekko-Vantaa osalta matka katkesi toisena kautena peräkkäin pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Koovee voitti tasaisen ottelusarjan voitoin 2–1 johtamatta pelejä sekuntiakaan. Katkeraksi tappion teki vielä päätuomarin kyseenalainen ratkaisu kolmannen pelin jatkoerässä tuomita rangaistuslaukaus, josta vastustaja teki voittomaalin.

– Matka jäi turhan lyhyeksi pudotuspeleissä. Kaikki kolme peliä olivat tiukkoja matseja. Ensimmäisessä pelissä leikittiin voitolla. Toiset erät olivat meillä niissä huonoja, mutta aina saatiin kolmanteen erään parannettua. Meillä oli paikat tappaa se eka peli jo hyvissä ajoin ja sama juttu kolmannessa pelissä. Mahdollisuudet pidemmälle oli olemassa, Manninen kertaa.

Kiekko-Vantaan joukkueessa moni pelaaja otti isoja steppejä kauden aikana. Suurelle yleisölle tuntemattomat nimet nousivat valokeilaan. Tomi Purmola, Mikael Menna, Jasper Matilainen, Tomi Palo, Juuso Fagerström ja Oliver Tuhkanen etunenässä olivat tällaisia pelaajia.

– Olen todella iloinen, että moni pelaaja otti steppejä eteenpäin urallaan. Moni kokeneempi pelaaja pelasi myös uransa tehokkaimpia kausia kuten Emil Oksanen ja Jaakko Kuusisto. Moni suurelle yleisölle ennen kautta vielä tuntematon pelaaja nousi parrasvaloihin. Se kertoo, että ollaan tehty asioita oikein tuolla meidän arjessa näiden jätkien kanssa ja pelaajat ovat paiskineet hommia, Manninen sanoo.

Vaikka kausi päättyi pettymykseen oli se uusi alku vantaalaisessa jääkiekossa, kun seura palasi Jokeri-yhteistyövuosien jälkeen omiin väreihin ja runko oli rakennettu kaupungin omista kasvateista.

Kautta 2023–24 on ruvettu jo työstämään. Joukkueen rakennus on käynnissä ja mahdollisesti huhtikuun aikana pääsemme julkaisemaan jo jatkosopimuksia. Uusia sopimuksia julkaistaan toukokuusta alkaen.

– Nyt otetaan hetki ajatuksia irti jääkiekosta. Taustalla tietysti rakennetaan ensi kautta ja joukkuetta. Varmasti saadaan jatkuvuutta ja halutaan tänne myös nälkäisiä uusia pelaajia, jotka haluavat tulla ottamaan stepin eteenpäin pelaajana. Pelisapluunassa tiedämme nyt mistä pitää kiinni ja missä meidän täytyy kehittyä. Hienoa, että toukokuussa pääsemme aloittamaan uudella joukkueella sitten treenaamisen ja uuden tarinan luomisen, Manninen tuumii.

Mestis