Iso ryöstö Kokkolasta

24.02.2024

Kiekko-Vantaa kaatoi Hermeksen maalein 3–1 lauantaina Kokkolassa.

Kiekko-Vantaan runkosarjan viimeinen vieraskiertue huipentui lauantaina Kokkolassa.

Kiekko-Vantaa pelasi sitkeän kamppailun ja taisteli hienosti läpi illan. Lohi siirtyi 1–0-johtoon avauserässä, jota se hallitsi. Hyvä suora hyökkäys ja Oliver Tuhkanen nasautti kiekon reppuun.

Toisessa erässä Hermes hallitsi, mutta Kiekko-Vantaallakin oli omat paikkansa. Taikuri Okko Kangasniemi syötti Ville Sivoselle huipputontin, Antti Virtanen kiepautti vanhanaikaisella hieman ohi ja Niklas Nordgren oli hyvässä paikassa alivoimalla.

Hermes tasoitti kamppailun toisen erän viimeisellä minuutilla. Kiekko-Vantaa selvitti juuri alivoiman. Kiekko pomppi onnekkaastikin Eemeli Takalalle, joka iski limpun sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa puolusti sitkeästi ja sai kärsivällisellä tekemisellä myös omat saumansa. Lohi siirtyikin 2–1-johtoon ajassa 44.52, kun Okko Kangasniemi ja Niklas Nordgren taikoivat 2vs1-hyökkäyksen ja lopulta Antti Virtanen pelasi maaliviivalta tilanteen loppuun asti ja kiekko kävi maaliviivan paremmalla puolella.

Hermes haki vimmatusti tasoitusta, mutta Lohi tappoi muun muassa kaksi alivoimaa. Juuso Helomaa oli maalissa maaginen.

Kiekko-Vantaan Niko Somppi iski vielä viimeisellä sekunnilla tyhjään rysään loppulukemat 3–1.

Näin ollen unelma suorasta puolivälieräpaikasta pysyi elossa.

Lohen pelit jatkuvat torstaina kotiottelulla Joensuun Kiekko-Poikia vastaan.