Hieno taistelu toi kolme pistettä

28.09.2023

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä kaatamalla RoKin torstaina Tikkurilan Areenalla maalein 3–2.

Kiekko-Vantaa taisteli hienosti kotikaukalossa ja otti tärkeän voiton 41 kertaa torjuneen Paavo Hölsän johdolla.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän avauserän ja ansaitsi johtonsa. RoKi meni 0–1-johtoon ensimmäisestä laukauksesta, kun Anton Sikorski iski vastaiskusta limpun sisään.

Kiekko-Vantaa kuittasi välittömästi, kun suorasta hyökkäyksestä Santeri Hartikainen viimeisteli uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa kultakypärä Niklas Nordgrenin syötöstä.

Kiekko-Vantaa siirtyi kuskin paikalle kahden miehen ylivoimalla ajassa 15.44, kun Joona Lehmus tarjoili upeasti ja Ville Sivonen tälläsi kauden toisensa komealla kudilla.

Ennen tätä RoKin Lauri Heino veti törkeästi poikittaisella mailalla Kiekko-Vantaan puolustaja Joona Vainiota päähän. Vainio loukkaantui, eikä pystynyt jatkamaan ottelua.

Myös toinen erä oli Kiekko-Vantaalta hyvää tekemistä ja se myös onnistui lisäämään johtoaan, kun juuri RoKin Jarkko Harjulan rangaistuksen päätyttyä Perttu Iso-Kuortti runnoi maalin edestä irtokaran sisään.

Kolmannessa erässä RoKi tuli vimmatusti ja vauhdilla päälle. Kiekko-Vantaa joutui puolustuskannalle, mutta taisteli upeasti joukkueena ja kroppaa laitettiin likoon.

RoKi kavensi erän alussa, kun Elias Kaarela jäi liian vapaaksi maalin eteen ja tuikkasi limpun sisään.

Kiekko-Vantaalla oli tosin omat paikkansa esimerkiksi ylivoimalla, mutta onnistumisia ei nähty.

Kiekko-Vantaan sisukas taistelu toi kolme pistettä ja maalissa Paavo Hölsä oli viimeisenä lukkona ottaen useita hienoja pelastuksia entistä seuraansa vastaan.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Ketterää vastaan.

Kiekko-Vantaa–RoKi 3–2 (2–1, 1–0, 0–1)

0.53 0–1 Anton Sikorski

1.38 1–1 Santeri Hartikainen (Niklas Nordgren)

15.44 2–1 Ville Sivonen (Joona Lehmus, Totte Moberg) YV2

21.52 3–1 Perttu Iso-Kuortti (Olli Maansaari, Santeri Hartikainen)

43.59 3–2 Elias Kaarela (Jonne Brygger, Lauri Heino)