Kiekko-Vantaa | Mestis

Hartikainen upotti Kiekko-Pojat – Kiekko-Vantaalle kaksi pistettä

15.12.2023

Kiekko-Vantaa nappasi kauden ensimmäisen jatkoaikavoittonsa. 

Kiekko-Vantaa karisti jatkoaikakirouksensa viimein. Kiekko-Vantaa nappasi tärkeän 4–3-jatkoaikavoiton Tikkurilan Areenalla legendojen illassa. 

Kiekko-Vantaa aloitti hyvin ja siirtyi 1–0-johtoon ajassa 4.02, kun Niklas Nordgren tarjoili ja Jasper Matilainen pyssytti limpun sisään. 

Kiekko-Pojat tasoitti kamppailun erän puolivälissä ajassa 10.30, kun tshekkihyökkääjä Adam Dvorak laukoi suorasta hyökkäyksestä takayläseen. 

Toinen erä jatkoi samaa kaavaa. Tasaista vääntöä ja molemmilla oli omat tonttinsa. Kiekko-Vantaan osalta ajoittain peli oli huolimatonta kiekolla ja ylivoima ei löytänyt vielä tehoja. 

Kiekko-Vantaa meni 2–1-johtoon, kun Markku Kitunen vapautti Okko Kangasniemen läpiajoon. Taikuri taiteili kiekon sisään. 

Kiekko-Vantaa hukkasi erän lopulla kiekkoa huonoissa paikoissa ja pelasi sekavasti kiekolla. Lopulta omissa kolisi 11 sekuntia ennen summeria, kun Martin Böhm laukoi viivalta kiekon sisään. 

Kolmannessa erässä ekalla kympillä molemmilla oli omat paikkansa. Kiekko-Pojat siirtyi 2–3-johtoon, kun kultakypärä Kristjan Kombe kiepautti näyttävästi takatolpalle ja Niklas Meriläinen laittoi takatolpalta sisään. 

Kiekko-Vantaa sisuuntui takaiskusta ja otti hallinnan. Lohi tulikin tasoihin viisi minuuttia ennen loppua Niklas Nordgrenin laukauksella. 

Ottelussa mentiin jatkoajalle. Kiekko-Vantaa hakkasi ensin päätä seinään, kun Santeri Hartikaisella oli huipputontti ja Rasmus Lahnaviik oli läpiajossa.

Kiekko-Vantaa sai palkinnon lopulta, kun Okko Kangasniemi katkoi maalin takana ja kultakypärä Santeri Hartikainen sohi limpun vähän onnekkaastikin sisään. 

Kiekko-Vantaalle tärkeät kaksi paunaa. 

Taistelu jatkuu heti huomenna Tikkurilan Areenalla, kun vieraaksi saapuu RoKi. 

Kiekko-Vantaa–JoKP 4–3 JA

4.02 1–0 Jasper Matilainen (Niklas Nordgren)

10.30 1–1 Adam Dvorak (Osku Koivistoinen, Rasmus Kuiri)

34.05 2–1 Okko Kangasniemi (Markku Kitunen, Leevi Karjalainen)

39.49 2–2 Martin Böhm (Adam Dvorak, Osku Koivistoinen)

50.21 2–3 Niklas Meriläinen (Kristjan Kombe)

55.31 3–3 Niklas Nordgren (Oliver Tuhkanen, Kasper Lundell) 

64.08 4–3 Santeri Hartikainen (Okko Kangasniemi)

Torjunnat:

Juuso Helomaa, K-Vantaa 7+10+7+1=25

Veeti Koppinen, JoKP 10+3+9+3=25

Mestis