Kiekko-Vantaa | Mestis

Erik Autiosta Kiekko-Vantaan uusi toimitusjohtaja

02.10.2023

Mestis-seura Kiekko-Vantaa Hockey Oy ilmoittaa uudesta toimitusjohtajastaan, Erik Autiosta, joka aloittaa tehtävässään 13.10.2023 alkaen.

Autio tuo mukanaan vahvan urheilu- ja johtamistaustan, joka entisestään vankistaa Kiekko-Vantaan tavoitetta pelata Liigaa vuoteen 2030 mennessä.

Erik Autio on pelannut Liigassa, Mestiksessä, Pohjois-Amerikan NCAA:ssa ja Nuorten maajoukkueissa. Suoritettuaan liikuntatieteiden kandidaatin tutkinnon Penn State Universityssä, Autio on jatkanut opintojaan Aalto-Yliopistossa, jossa hän on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon ihmisten johtamisessa ja yritysten kehittämisessä. 

Tällä hetkellä Autio toimii Tunturi Oy:n markkinointi- ja brändipäällikkönä, jossa hänellä on vastuullaan pohjoismaiden markkinoinnin kehittäminen. Aution laaja osaaminen tuo arvokkaita uusia näkökulmia Kiekko-Vantaalle. Aution vahva urheilutausta sekä markkinoinnin laaja ymmärrys ja osaaminen luovat pohjan seuraavalle kehitysvaiheelle osana Kiekko-Vantaan kasvutarinaa.

”Olen äärimmäisen innoissani liittymisestä Kiekko-Vantaan tiimiin ja haluan olla mukana kasvattamassa ja kehittämässä tätä arvostettua seuraa. Entisenä ammattilaispelaajana ymmärrän jääkiekon ainutlaatuiset haasteet niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Sitoudun työskentelemään tiiviisti joukkueen, fanien ja yhteisömme kanssa yhteisten tavoitteidemme saavuttamiseksi", Autio kertoo.

Mestiksessä pelaava Kiekko-Vantaan tiedotti syyskuussa omistuksen vaihtumisesta. Kiekko-Vantaan suurin omistaja, Stanley Cup -voittaja Antti Niemi, odottaa innolla uuden toimitusjohtajan saapumista seuraan.

– "Saamme Erikistä Kiekko-Vantaan näköisen toimitusjohtajan, jolla on suuri intohimo ja palo kehittää vantaalaista jääkiekkoa uudelle tasolle. Odotan innolla, että pääsemme yhdessä edistämään tavoitettamme olla Liigassa 2030 mennessä"

Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n uusi puheenjohtaja, Anssi Aura, on mielissään uuden toimitusjohtajan rekrytoinnista.

– "Olemme valmistelleet tätä rekrytointia pitkään ja huolellisesti, osana omistusjärjestelyitä. Tämä on keskeinen osa kasvutarinamme luomista. Erik on oikea henkilö tähän tärkeään tehtävään. Hän täydentää osaamisellaan ja persoonallaan erinomaisesti Kiekko-Vantaan yhteisöä."

"Arvostamme Erikissä muun muassa hänen tuomaansa ulottuvuutta toimia kansainvälisillä kentillä. Hän on toiminut useita vuosia ulkomailla sekä urheilun että liike-elämän saralla. Hänelle onkin luontevaa tarkastella myös Suomen ulkopuolisia pelaajamarkkinoita ja toimia monikansallisten yhtiöiden kanssa yhteistyössä. Tämä on tärkeää, sillä Vantaalla on suhteellisen suuri määrä näitä yhtiötä. Yhteistyömme yritysten ja yhteisöjen kanssa auttaa meitä kehittämään, yhdessä vantaalaisten kasvattajaseurojen kanssa, lapsille ja nuorille laadukkaammat olosuhteet jääkiekon parissa".

Samalla seura haluaa kiittää Kai Sointua, joka on toiminut toimitusjohtajana edelliset kymmenen vuotta. Kai Sointu jatkaa 13.10.2023 alkaen yhtiössä vanhempana neuvonantajana.

Kiekko-Vantaa kohtaa Jokerit Helsingin jäähallissa perjantaina 6.10. klo 18.30 alkaen ja Kiekko-Espoon 13.10. klo 18.30 Tikkurilan jäähallissa.

 

Lisätietoja: 

Erik Autio, +358 50 919 5552

Toimitusjohtaja (13.10.2023 alkaen)

 

Anssi Aura, +358 44 999 8888 

hallituksen puheenjohtaja (2.10.2023 alkaen)

Mestis