Kiekko-Vantaa | Mestis

Adam Srdinkolle ja Markku Kituselle sopimukset

16.06.2023

Kiekko-Vantaa on tehnyt sopimukset kahdelle try outilla olleelle pelaajalle. Puolustaja Adam Srdinko ja hyökkääjä Markku Kitunen liittyvät joukkueeseen. 

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2023–24 kattavat sopimukset puolustaja Adam Srdinkon, 19, ja hyökkääjä Markku Kitusen, 24, kanssa. 

Srdinko on lupaava ja erittäin urheilullinen puolustaja. Tshekin pääkaupungin Prahan liepeiltä Benesovista kotoisin oleva pakki ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen takia ollenkaan ja uran ajateltiin olevan jo kokonaan ohi, mutta nyt nuorten maajoukkueista tuttu pelaaja on kunnossa ja valmis hyppäämään Mestikseen. 

Srdinko on Slavia Prahan kasvatti ja tuttu kasvo Tshekin nuorten maajoukkueista. Srdinko pelasi kaudet 2020–22 KooKoon junioreissa. Kokemusta on myös Ruotsista Röglen junioreista. 

Srdinko on Kiekko-Vantaan seurahistorian neljäs tshekkiläinen pelaaja. Aikaisemmat olivat Antonin Honejsek (2014–15), Petr Jaros (2007–09) ja Milan Kopecky (2008–09). 

– Saatiin Adamista hyvät arviot ja haluttiin katsoa tämä kortti. Viime kausi jäi Adamilta pelaamatta, mutta nyt hän on hyvässä kunnossa ja harjoitellut kesän meidän kanssa. Urheilullinen kaveri, ahkera harjoittelija ja hyvä tyyppi. Potentiaalia on ja ominaisuudet pelata paljon kovemmissakin sarjoissa tulevaisuudessa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo. 

Kitunen on puolestaan Kiekko-Vantaan oma kasvatti, joka on pelannut kahdella edellisellä kaudella Suomi-sarjaa Porvon Huntersissa. Kitunen on päävalmentaja Jani Manniselle hyvin tuttu pelaaja Kiekko-Vantaan U20-joukkueesta. Hyökkääjä teki myös Mestis-debyyttinsä kaudella 2020–21. 

Kitunen iski viime kaudella Huntersissa 31 ottelussa tehot 9+11=20 ja yhdeksässä pudotuspeliottelussa tehot 8+0. 

Kitunen on äärimmilleen viritetty urheilija, jolla on kova halu kilpailla pelipaikasta ja ajasta joukkueessa. Hän on kova kaveri tekemään hommia, taistelee ja taklaa, vaikka ei ole ainakaan kaukalon pisin pelaaja. 

– Kitu on Kiekko-Vantaan oma kasvatti ja tuttu pelaaja minulle Muikuista (Kiekko-Vantaa U20). Kitu on pelannut pari vahvaa kautta Suomi-sarjassa ja kehittynyt kokonaisvaltaisesti. Vetänyt hyvän kesän meidän kanssa ja ansaitsi sopparin. Kitu on fyysisesti kovassa kunnossa ja häneltä luonnistuu käytännössä rooli kuin rooli. Ikitaistelija, joka pelaa jokaisen tilanteen joukkueelle ja sopii positiivisena persoonana hyvin tuonne meidän arkeen, Manninen sanoo. 

Kiekko-Vantaalla on nyt sopimukset kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 12 hyökkääjän kanssa. 

– Joukkueen rakentaminen on aikataulussa. Pari kärkihyökkääjää on ainakin vielä hankintalistalla. Koko ajan ollaan antennit pystyssä pelaajamarkkinoilla, Manninen valottaa. 

SOPIMUSTILANNE (16.6.)

MAALIVAHDIT:

#31 Aleksi Seppälä

#37 Juuso Helomaa

PUOLUSTAJAT:

#5 Matias Lentämäki

#11 Robin Laukkanen

#17 Oliver Tuhkanen

#28 Adam Srdinko

#42 Ville Rautiala

#45 Joona Vainio

#50 Nikke Kettukangas

#76 Leevi Karjalainen

HYÖKKÄÄJÄT:

#8 Niko Somppi

#9 Leevi Kannisto

#18 Jasper Matilainen

#19 Totte Moberg

#20 Olli Maansaari

#21 Miko Rautama

#26 Okko Kangasniemi

#29 Santeri Hartikainen

#34 Ville Sivonen

#62 Perttu Iso-Kuortti

#81 Mikael Menna

#98 Markku Kitunen

Mestis