Kiekko-Vantaa | Mestis

U20 SM-sarja starttaa – Muikut altavastaaja-asemasta kauteen

01.09.2022

Kuva: Juha Alamäki

Kiekko-Vantaa aloittaa urakkansa U20 SM-sarjassa perjantaina Porissa.

Kiekko-Vantaa pelaa U20 SM-sarjassa kahden vuoden tauon jälkeen. Muikut lähtee kauteen kovin tavoittein. Pelaajat ovat asettaneet joukkueelle tavoitteeksi ylemmän loppusarjan. Vähimmäistavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

– Lähdetään kauteen haastajana. Lähdemme voittamaan jokaista peliä ja hienoa päästä pelamaan pisteistä vihdoin, Kiekko-Vantaan U20-joukkueen päävalmentaja Jukka Mäkinen kertoo.

Kiekko-Vantaa pelasi harjoituskaudella yhteensä yhdeksän harjoitusottelua ja voitti niistä neljä. Harjoituskauden pelit antoivat hyvää infoa pelaajista ja pelistä. Vaatimustason täytyy olla tapissa arjessa joka päivä.

– Preseason oli yhtä vuoristorataa kun kokeilimme pelaajia. Paljon saatiin dataa pelaajista ja pelistä. Joitain korjausliikkeitä teemme. Kokonaisuudessaan saimme mitä halusimme ja tästä on hyvä lähteä sarjaan, Mäkinen sanoo.

Kiekko-Vantaalla on kasassa luisteluvoimainen, työteliäs ja taitava ryhmä. Viime kauden joukkueesta jäi hyvä runko ja mukaan on saatu nuorta nälkäistä verta muun muassa Jokereiden ja Kiekko-Vantaan U18 SM-joukkueista.

– Meillä on hyvä sekoitus uutta ja vanhaa. Taitoa ja vauhtia löytyy. Moni pelaaja tulee ottamaan isoja steppejä kauden aikana. Pitää kuitenkin muistaa, että tulosta pitää tehdä pelistä yksi, Mäkinen kertoo.

Päävalmentaja Jukka Mäkinen tietää mitä sarjapaikan säilyttäminen ja menestyminen U20 SM-sarjassa vaatii.

– Arjesta se lähtee. Seitsemän päivää viikossa pitää olla urheilija ja kaivaa paras irti peleissä. Meillä on kova tavoite ja työ tehtävänä, mutta niin pitääkin olla, Mäkinen tuumii.

– Lukko, Ässät, Jokerit, HIFK, Kärpät, Tappara ja TPS nyt varmasti ainakin ovat kärkiporukoita. Nostan esiin myös Jukurit, Jukureiden junioripuolella viimeksi työskennellyt Mäkinen hymyilee.

Muikkujen kausi alkaa viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Perjantaina kohdataan suurimpiin suosikkeihin kuuluva Porin Ässät ja lauantaina puolestaan vastaan asettuu Vaasan Sport.

U20 SM-sarja

Pelataan 24 joukkueen yksinkertainen alkusarja, 23 ott. Kaksitoista (12) parasta SM-sarjaan, sijoille 13.-22 sijoittuneet kymmenen (10) joukkuetta alempaan jatkosarjaan, ja sijoille 23.-24. sijoittuneet U20 Mestikseen. SM-sarjassa pelataan kaksinkertainen sarja , yhteensä 22 ottelua. Alkusarjan pisteet ja maalit lasketaan mukaan. SM-sarjan kahdeksan (8) parasta jatkavat pudotuspeleihin, jotka pelataan paras viidestä -menetelmällä (yksiosainen pronssiottelu).

Alemmassa jatkosarjassa pelaavat alkusarjassa sijoille 13.-22 sijoittuneet sekä Mestiksen alkusarjan kaksi (2) parasta, yhteensä 12 joukkuetta. Alemmassa jatkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, yhteensä 22 ottelua. Alemman jatkosarjan kuusi (6) viimeistä joukkuetta, jotka eivät ole Liigaseuran joukkueita, jatkavat SM-karsintasarjaan.

SM-karsintasarja pelataan kahdeksan (8) joukkueen yksinkertaisena sarjana, yhteensä 7 ottelua. Sarjan kaksi (2) parasta SM-alempaan alkusarjaan kaudelle 23-24, kaksi (2) viimeistä U20 Mestiksen alkusarjaan kaudelle 23-24.

Joukkueet:

HIFK

HPK

Ilves

Jokerit

Jukurit

JYP

Kiekko-Espoo

Kiekko-Espoo Challenger

Karhu-Kissat

Kiekko-Vantaa

KalPa

Ketterä

KooKoo

Koovee

Kärpät

Lukko

Pelicans

RoKi

SaiPa

Sport

Tappara

TPS

TUTO

Ässät

Mestis