Kiekko-Vantaa | Mestis

Tomi Purmola läpimurtokaudestaan – ”Tuntuu, että minuun luotetaan täällä”

10.11.2022

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Tomi Purmola on ollut yksi alkukauden kuumimmista nimistä Mestiksessä.

Nopea, taitava ja maalinälkäinen. Näillä sanoilla voisi kuvailla Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Tomi Purmolaa, joka on tehnyt läpimurtonsa Mestiksessä. Vasta 22-vuotias maalitykki on paukuttanut 16 ottelussa tehot 10+6=16. Purmola on Mestiksen pistepörssissä kuudentena ja tehnyt toiseksi eniten maaleja marraskuun maajoukkuetauolle lähdettäessä – kukapa olisi välttämättä uskonut, mutta Vantaalla tähän uskottiin.

– Ei se ole minua yllättänyt. Kesä meni hyvin ja treenasin kovaa. Olen saanut pelata hyvissä ketjuissa ja joukkueen peli on kulkenut. Kyllä jääkiekko on tällä hetkellä aika hauskaa, mutta vielä pystyn parantamaan. Paikkoja olisi ollut tehdä enemmänkin kuin 10 maalia tässä vaiheessa, Tomi Purmola kertoo.

Kiekko-Vantaan oma kasvatti paukutti junioreissa ikäluokasta toiseen maaleja. Kaudella 2018–19 Purmola napattiin Pelicansiin, jossa kului kolme kautta. Kaudella 2019–20 Purmola pääsi pelaamaan kolme liigaottelua Pelicans-paidassa. Viimeisellä U20 SM-kaudella hyökkääjä takoi 37 ottelussa tehot 22+20=42.

Viime kauden Purmola aloitti Peliittojen paidassa Mestiksessä, mutta jäi syystä tai toisesta pieneen rooliin. Marraskuussa Purmola palasi kotiin – Kiekko-Vantaaseen. Ensimmäisissä otteluissa lohinutussa Purmola väläytteli osaamistaan, mutta kevään peleissä hän puhkesi kukkaan.

Maalinälkäisen hyökkääjän potentiaali tosin on saatu ulosmitattua kunnolla vasta tällä kaudella.

– Meillä on liikkuvampi joukkue kuin viime kaudella. Pelataan enemmän kiekolla ja hyökkäyspäässä saa toteuttaa itseään. Omat vahvuudet sopivat tähän meidän peliin paremmin. Tuntuu, että minuun luotetaan täällä nyt ja onnistumisten kautta itseluottamus on noussut, Purmola sanoo.

Kiekko-Vantaa lähti marraskuun maajoukkuetauolle neljänneltä sijalta. Lohipaidat ovat keränneet 16 ottelusta kasaan 29 pistettä. Sijat 2–5 ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan.

– Meidän peli on ailahdellut kuitenkin aika paljon. Ollaan pelattu hyviä pelejä, mutta on myös huonoja pelejä. Myös pelien sisällä tekeminen on vaihdellut. Puolustuspelaamiseen tarvitaan terävyyttä lisää ja kiekolla voidaan olla huolellisempia. Hyökkäyspäässäkin voidaan parantaa vielä, Purmola tuumii.

Purmolalle Kiekko-Vantaa ei ole mikä tahansa seura. Se on koti, jossa on kasvettu, koettu hienoja hetkiä ja otettu steppejä pelaajana. Nyt Purmola on matkalla kohti seuraavaa steppiä urallaan.

– Lapsesta asti on täällä hallilla pyöritty. Paljon hienoja muistoja ja hyviä kavereita tullut. On hieno pelata kotona ja pukea lohinuttu päälle, Purmola fiilistelee.

Purmolan tulevaisuuden tavoitteet ovat varsin selvät ja jalat tiukasti maassa.

– Kova halu on menestyä joukkueena. Kun pelataan joukkueena hyvin, niin niitä onnistumisia tulee jatkossakin. En ota mitään paineita, mutta tavoitteena on pelata jääkiekkoa täysin ammattilaisena Liigassa tai jossain hyvässä sarjassa ulkomailla, Purmola kertoo.

Mestis