RAPORTTI: Vuosi käyntiin kotivoitolla

03.01.2023

Kiekko-Vantaa nappasi komean 4-1-kotivoiton tiistaina vuoden ensimmäisessä ottelussa kaatamalla hallitsevan Latvian mestarin HK Zemgalen maalein 4–1.

Kiekko-Vantaa ja HK Zemgale iskivät yhteen tiistaina Tikkurilan Areenalla. Vuosi 2023 ei olisi voinut saada parempaa starttia, kun Kiekko-Vantaa otti nousujohteisella esityksellä täydet kolme pistettä 4–1-lukemin.

Kiekko-Vantaa aloitti peliin vahvasti ja vei ensimmäistä kymppiä mielin määrin, mutta ei onnistunut käyttämään paikkojaan. Jälkimmäinen kymppi puolestaan oli Lohelta sitten sekavampaa tekemistä ja vierasjoukkue pääsi peliin mukaan.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa paransi peliään jälleen ja sai myös maalihanat auki: ajassa 24.14 Tomi Purmola iski maaliviivalta irtokiekon reppuun Emil Oksasen ja Nikke Kettukankaan esityöstä. Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan ajassa 32.02, kun Emil Oksanen sivalsi ylivoimalla takatolpalta irtopalan sisään Juuso Fagerströmin ja Jaakko Kuusiston syötöistä.

Lohelle tuli tuon jälkeen pieni mukavuuden tunne paidan sisään hetkellisesti ja HK Zemgale päästettiin maalin päähän Daniels Andersonsin lauottua maalin edestä kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa esitti parhaimmillaan mallikasta hyökkäysalueen hyökkäyspeliä. Paikat oli laittaa peli jo aiemmin pakettiin.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän kolmannen erän, eikä päästänyt Zemgalea rinnalle. Lohi puolusti hyvin, pelasi kiekolla fiksusti ja piti pelin hyökkäyspäädyssä.

Lohen ylivoima oli myös myrkkyä vastustajalle. Zemgalen tehopakin Harijs Brantsin taklattua suihkutuomion arvoisesti Juuso Fagerströmiä päähän, Kiekko-Vantaa tappoi pelin kuten pitää.

Emil Oksanen tälläsi kippari Roope Elimäen syötöstä illan toisensa ja Tomi Purmola kirjautti myös osumaan syöttöpisteen. Lohi pääsi viisi minuuttia ennen loppua kahden miehen ylivoimalle ja esiin astui Jaakko Haarti, joka pyssytti hurjalla lämärillä kiekon yläpeltiin.

Kiekko-Vantaan maalissa Samuli Tervo pelasi hienon ottelun ja torjui 23 kertaa.

– Hetkittäin meiltä aikamoista sähellystä, mutta tosi tyytyväinen voittoon. Lähtö peliin oli hyvä, mutta ensimmäisen erän loppu meni kaahaamiseksi päästä päähän. Pystyttiin parantamaan, syötettiin paremmin, saatiin tempoa ylös ja hyökättiin paremmin. Ylivoima oli tänään hyvää ja iloinen pelaajien puolesta, että nyt tuli onnistumisia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa ja Zemgale kohtaavat uudestaan keskiviikkona Tikkurilan Areenalla.

Kiekko-Vantaa–HK Zemgale 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)

24.14 1–0 Tomi Purmola (Emil Oksanen, Nikke Kettukangas)

32.02 2–0 Emil Oksanen (Juuso Fagerström, Jaakko Kuusisto) YV

34.56 2–1 Daniels Andersons (Harijs Brants)

51.09 3–1 Emil Oksanen (Roope Elimäki, Tomi Purmola) YV

55.19 4–1 Jaakko Haarti (Jasper Matilainen, Jaakko Kuusisto) YV2