RAPORTTI: Eriks Vitols nollasi Kiekko-Vantaan

04.01.2023

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona 0–1-tappion kotikaukalossa HK Zemgalea vastaan.

Kiekko-Vantaa ja HK Zemgale iskivät yhteen keskiviikkona Tikkurilan Areenalla. Lohipaidat kaatoi tiistaina Zemgalen 4–1, joten oli tiedossa vastustajan tulevan kovaa keskiviikkona hakemaan revanssia.

Kiekko-Vantaa ei päässyt keskiviikkona ytimeen. Syöttäminen oli huolimatonta ja tempoa ei saatu määrättyä samalla tavalla mitä parhaimmillaan nähtiin eilen ja maalinteko sakkasi.

– Tahmea esitys meiltä. Tiedettiin, että Zemgale puolustaa tiukasti ja kääntää nopeasti. Oltiin tahmealla jalalla liikenteessä, ei pystytty murtautumaan ytimeen. Parannettavaa jää jokaisella osa-alueella, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen niputti.

Ottelun ainut osuma syntyi avauserässä ajassa 16.42, kun Richards Bernhards laukoi suorasta hyökkäyksestä. Jälleen hienon pelin pelannut Samuli Tervo torjui olkapäällä, mutta Bernhards sai irtopalan ja käänsi sen vanhanaikaisella sisään.

Kiekko-Vantaan avauserän paras paikka oli Jaakko Kuusistolla, joka pääsi Jimi Rönkkösen tarjoilusta nokikkain Eriks Vitolsin kanssa.

Vitols olikin jälleen piikkinä Kiekko-Vantaan suomuissa, sillä maali oli toisessa erässä lähes noiduttu. Paras paikka toisessa erässä oli kippari Roope Elimäellä, jolla oli jo puolityhjä maali edessään. Myös Tomi Palon väkevä nousu oli tuottaa tulosta.

Myös Zemgalella oli paikkansa ja muutaman kerran tolpatkin pelastivat kotijoukkueen.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pääsi lähelle maalintekoa ja hallitsi näennäisesti kamppailua, mutta sinne ytimeen ja huippupaikoille oli vaikea päästä. Zemgale puolusti vahvasti läpi illan.

Paras tontti tuli oikeastaan vasta viimeisestä tilanteesta ja viimeisillä sekunneilla, kun ilman maalivahtia tasoitusta jahdanneen Kiekko-Vantaan Jaakko Kuusisto tarjoili ja Juuso Fagerström pääsi sutaisemaan maalin edestä, mutta loisto-ottelun torjunut Vitols kesti.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Forssan Palloseuraa vastaan.

Kiekko-Vantaa–HK Zemgale 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

16.42 0–1 Ricards Bernhards (Daniels Gorsanovs)