RAPORTTI: Upea tunnelma hallissa – Kiekko-Vantaa taipui taistellen

10.03.2023

Kiekko-Vantaa taipui perjantai-illan huippukamppailussa Tikkurilan Areenalla 2–4-lukemin RoKia vastaan.

Lähes 800 silmäparia näki viihdyttävän ja tasaisen Mestis-kamppailun. Tunnelma hallissa oli huikea ja tätä halutaan lisää.

Kiekko-Vantaa laittoi kotikaukalossa mestarisuosikkeihin kuuluvan RoKin ahtaalle ja olisi jopa ansainnut enemmän.

Avauserässä RoKi aloitti väkevästi ja Kiekko-Vantaa otti kolme huolimatonta jäähyä. Vantaalaiset tappoivat kuitenkin alivoimat upeasti ja maalissa Samuli Tervo toimi viimeisenä lukkona.

Hienon sisääntulon Mestis-kentille teki myös 18-vuotias Lukko-puolustaja Thomas Grönlund, joka debytoi lohinutussa.

Molemmilla oli omat tilaisuutensa avauserässä, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty. Toisessa erässä Kiekko-Vantaa oli niskan päällä ja menikin 1–0-johtoon ylivoimalla Jaakko Haartin komealla laukauksella.

RoKi tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, kun liigakonkari Antti Erkinjuntti napautti täydellisellä kudilla limpun yläpeltiin.

Kiekko-Vantaa ei lannistunut, vaan meni takaisin kuskin paikalle. Pelintekijä Jimi Rönkkönen pohjusti ja puolustaja Oliver Tuhkanen nousi maalintekoon.

RoKi tasoitti kuitenkin taukolukemiksi 2–2, kun voimalaituri Lauri Heino painoi suorasta hyökkäyksestä kiekon takanurkkaan.

Kolmannessa erässä molemmilla oli paikkansa, mutta peli kääntyi tällä kertaa RoKille. Vieraat siirtyivät ajassa 45.52 ottelussa 2–3-johtoon, kun Lauri Heino tälläsi once in a lifetime -vedolla kiekon yläputken alle.

Kiekko-Vantaa haki vimmatusti tasoitusta. Paikkoja oli muun muassa Jimi Rönkkönen, Tomi Palo ja Mikael Menna pääsivät kokeilemaan hyvistä paikoista, mutta edes rouva fortuna ei ollut puolella.

RoKin vantaalaiskasvatti Saku Kivinen niittasi loppulukemat tyhjään nuottaan minuutti ennen loppua.

Kiekko-Vantaan osalta runkosarja päättyy ensi viikolla kolmeen vierasotteluun. Keskiviikkona matkustetaan KeuPan vieraaksi.

Kiekko-Vantaa–RoKi 2–4 (0–0, 2–2, 0–2)

20.55 1–0 Jaakko Haarti (Emil Oksanen, Tomi Palo) YV

24.48 1–1 Antti Erkinjuntti (Miks Tumanovs, Heikki Huttunen)

25.22 2–1 Oliver Tuhkanen (Jimi Rönkkönen)

31.48 2–2 Lauri Heino (Antti Järvelä, Elias Kaarela)

45.52 2–3 Lauri Heino (Elias Kaarela, Antti Järvelä)

58.54 2–4 Saku Kivinen (Heikki Huttunen, Antti Erkinjuntti) TM