RAPORTTI: Turpaan Turussa – ”Urheilussa, jos haluat mennä eteenpäin niin täytyy ottaa opiksi”

29.10.2022

Kiekko-Vantaa koki 1–6-tappion lauantaina kauden ensimmäisessä Mestiksen El Clasicossa TUTO:n vieraana.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen kauden ensimmäisessä Mestiksen El Clasicossa. Lohen turmioksi koitui heikko toinen erä ja tehottomuus maalipaikoissa.

Avauserä oli tasainen ja Kiekko-Vantaa tuli kamppailuun hyvin. Lohella oli ensimmäisessä erässä useita hyviä paikkoja, mutta mistään ei maistunut. Maalissa Samuli Tervo otti muutaman loistokopin puolestaan.

Toisen erän alku oli Lohelta vielä hyvä, mutta ensimmäisen takaiskun jälkeen joukkue lamaantui ja TUTO meni menojaan.

TUTO siirtyi 1–0-johtoon ajassa 23.06 puolustaja Vili Laitisen läpiajomaalilla. Kiekko-Vantaan Tomi Purmola oli vastaavasti läpiajossa, mutta ei onnistunut viimeistelyssä.

TUTO iski seuraavasta paikasta, kun Matias Mutikainen harhautteli tilanteeksi 2–0. Sama mies laukoi erän puolivälin jälkeen 3–0-osuman. Valtteri Virtanen ohjasi 4–0 ja Leevi Lemberg teki 5–0-maalin.

Toisen erän laatupaikat menivät aikalailla tasan. Vastustaja käytti omansa, mutta Kiekko-Vantaa ei.

Kiekko-Vantaa sai kolmannen erän alun kirille parhaan mahdollisen startin, kun Emil Oksanen tinttasi limpun yläkulmaan kapteeni Roope Elimäen esityöstä

Heti perään Kiekko-Vantaalla oli ylivoima, mutta tulosta ei tullut. TUTO puolestaan rumensi lukemia vielä, kun Valtteri Virtanen laukoi limpun sisään.

Hallissa oli hieno tunnelma ja kiitos siitä kuuluu Kiekko-Vantaan faniryhmä Ruutanoille kovasta kannustuksesta.

– Ensimmäinen erä oli tasainen, toinen erä oli tuloksellisesti katastrofaalinen. Ihan sama miten pelattu, mutta ei me voida erää hävitä 0–5. TUTO pelasi vahvasti ja ansaitsi voittonsa. Tuntuu siltä, että alistutaan kun muutama kolahtaa omiin ja otetaan aina kkun hävitään niin turpaa ihan kunnolla. Sen kanssa meillä on iso työmaa. Ei voida myydä ylpeyttä tällä tavalla. Urheilussa, jos haluaa mennä eteenpäin, niin tästä pitää ottaa opiksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Heinolan Peliittoja vastaan.

TUTO–Kiekko-Vantaa 6–1 (0–0, 5–0, 1–1)

23.06 1–0 Vili Laitinen (Roope Ranta, Robin Colomban)

25.18 2–0 Matias Mutikainen (Tino Sirén, Oskari Lahtinen)

32.36 3–0 Matias Mutikainen (Jesper Larinmaa, Mikke Levo)

34.45 4–0 Valtteri Virtanen (Roope Ranta, Oskari Lahtinen)

35.28 5–0 Leevi Lemberg (Vili Laitinen, Juho Virtanen)

40.46 5–1 Emil Oksanen (Roope Elimäki)

48.37 6–1 Valtteri Virtanen (Roope Ranta, Matias Mutikainen)