RAPORTTI: Tukkoinen perjantai-ilta – Kiekko-Vantaa jäi maaleitta Hakametsässä

02.12.2022

Kiekko-Vantaa koki perjantaina 0–5-tappion Kooveen vieraana Hakametsässä.

Kiekko-Vantaa lähti hakemaan revanssia Kooveesta. Kiekko-Vantaa tulikin peliin hyvin, pelasi hyvän ensimmäisen kympin vieraskaukalossa ja oli siinä hallitsevampi osapuoli. Kaksi liian halpaa takaiskua avauserän lopussa kuitenkin lamaannutti tekemisen.

Kiekko-Vantaa tuskaili läpi kamppailun maalinteon kanssa: Roope Turusella oli avauserässä tyhjä maali edessä, maestro Erkka Seppälä oli läpiajossa, Terry And laukoi tolppaan ja paikkoja oli muillakin, mutta ei vaan uponnut mistään.

Koovee siirtyi avauserässä 0–1-johtoon ajassa 17.20, kun Oskari Kantola laukoi kiekon yläkulmaan. Koovee lisäsi johtoaan erän viimeisellä minuutilla, kun Kiekko-Vantaa nukahti ja isäntien Ilves-laina Santeri Airola pelasi tilanteen loppuun ja sivalsi 0–2-osuman.

Toisen erän alku oli huonoin mahdollinen, kun Santtu Hakanen lisäsi Kooveen johdon jo 0–3:een. Kiekko-Vantaa ei omia paikkojaan käyttänyt.

Kooveen Verneri Metsänen iski tilanteeksi jo 0–4. Lohipaidoille tuli paljon helppoja virheitä, joista vastustaja rankaisi.

Kooveen Samu Markkula iski läpiajosta toisen erän lopussa tilanteeksi 0–5.

Kolmannessakaan erässä Kiekko-Vantaa ei paikkojaan käyttänyt, eikä näin ollen saanut kiriä aikaiseksi.

– Tämä oli synkkä viikko meille tuloksellisesti ja pelillisesti. Saatiin kohtalainen lähtö peliin, mutta kaksi maalia omiin lamaannutti joukkueen ja siitä olen huolissani, ettei pystytä pomppaamaan takaisin.. Se miten tämän viikon tappiot tuli, ei sitä voi missään nimessä hyväksyä. Ei me tapeltu tällä viikolla voitoista, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona KeuPa HT:n vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 10. joulukuuta Myyrmäessä.

Koovee–Kiekko-Vantaa 5–0 (2–0, 3–0, 0–0)

17.20 1–0 Oskari Kantola (Santeri Sillanpää, Tomi Iso-Mustajärvi)

19.07 2–0 Santeri Airola (Santtu Hakanen, Oskari Kantola)

20.34 3–0 Santtu Hakanen (Samu Markkula, Santeri Airola)

28.06 4–0 Verneri Metsänen (Elias Ruusu, Jere Kivimäki)

39.39 5–0 Samu Markkula