RAPORTTI: Toisen erän jäähyt kostautuivat – Kiekko-Espoo vei kauden ensimmäisen derbyn

19.11.2022

Kiekko-Vantaa koki katkeran 1–4-tappion lauantaina Tikkurilan Areenalla sarjakärki Kiekko-Espoolle.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen lauantaina Tikkurilan Areenalla kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa. Yli 800 ihmistä näkki laadukkaan Mestis-kamppailun, josta ei sähköä puuttunut.

Kiekko-Espoo tuli avauserään vahvasti ja Kiekko-Vantaa oli aavistuksen alakynnessä, mutta pääsi erän edetessä koko ajan paremmin peliin mukaan.

Kiekko-Espoo siirtyi ajassa 12.15 0–1-johtoon, kun voimahyökkääjä Morten Jurgens runnoi maalin edestä limpun väkisin sisään.

Avauserän paras paikka Kiekko-Vantaan pelaajista oli Leevi Kannistolla, jolla oli 0–0-tilanteessa tyhjä maali jo edessään, mutta tuikkasi ohi. Kannisto jätti pelin kesken valitettavasti toisessa erässä.

Toinen erä oli puolestaan täysin Kiekko-Vantaan erä viidellä viittä vastaan. Lohi loi useita laatupaikkoja, jotka olisi tänään pitänyt pystyä käyttämään.

Kiekko-Vantaa tuli tasoihin ajassa 32.20, kun Atso Lehtinen avasi hienosti ja Tomi Palo laukoi suorasta hyökkäyksestä kiekon yläkulmaan.

Vantaalaisten maalissa Samuli Tervo otti illan aikana useita huipputorjuntoja ja pelasi kiistatta hienon ottelun jälleen.

Erän lopussa Kiekko-Vantaan kaksi kaksiminuuttista kostautui pahimman kerran: ensin Olli Iisakka iski 1–2 ylivoimalla ja Juho Koivusaari nosti maalin edestä ylivoimalla 1–3.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaalla oli omat paikkansa ja hallintahetkensä tulla vielä taisteluun mukaan, mutta tällä kertaa ei rouva fortunakaan edes ollut puolella.

Kiri sai kolhun, kun Arttu Tuomaala tarjoili ja Janne Hämäläinen viimeisteli vastaiskusta tilanteeksi 1–4.

Kiekko-Vantaa ei maaleja saanut lopun hyvästä yrityksestä huolimatta aikaan. Niinpä Kiekko-Espoo kuittasi voiton kauden ensimmäisestä paikalliskamppailusta.

– Pelin alku oli haastava ja vähän siinä kumarreltiin liikaa. Parannettiin toiseen erään ja pystyttiin luomaan hyviä paikkoja siinä. Kolmas erä oli tasaväkinen ja oli meillä paikat, mutta ei me kunnon kiriä saatu kuitenkaan aikaan tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Neljäntenä sarjassa olevan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla TUTO:a vastaan.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

12.15 0–1 Morten Jurgens (Juho Koivusaari, Aleksi Matinmikko)

32.20 1–1 Tomi Palo (Atso Lehtinen, Roope Elimäki)

34.21 1–2 Olli Iisakka (Tommi Huhtala, Eetu Pylkkänen) YV

38.40 1–3 Juho Koivusaari (Janne Hämäläinen, Anton Ollikainen) YV

51.49 1–4 Janne Hämäläinen (Arttu Tuomaala, Tommi Huhtala)