Kiekko-Vantaa | Mestis

RAPORTTI: Tehot jäivät piippuun – Kiekko-Vantaa taipui Rovaniemellä

27.01.2023

Hyvin taistellut Kiekko-Vantaa koki perjantaina 2–3-tappion RoKin vieraana.

Kiekko-Vantaa ja RoKi pelasivat perjantaina yli 1600 katsojan ensimmäisessä back to back -näytöksessä tasaisen kiekkotrillerin.

Lohipaidat laittoivat pöytään upean taistelun ja se oli pelin päällä. Kiekko-Vantaa olisi ansainnut enemmän, mutta tehot jäivät piippuun.

Avauserässä Kiekko-Vantaa oli parempi joukkue ja sillä oli paremmat maalipaikat, mutta ei saanut limppua sisään.

RoKi avasi maalihanat ajassa 14.40, kun Valtteri Suni sai jopa vähän onnekkaasti kiekon takanurkalle ja laittoi limpun sisään.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa jatkoi hyvää tekemistä ja tasoitusta tarjottiin ylivoimalla. Lohipaidat saivat kolmesti pelata toisessa erässä ylivoimaa, mutta onnistumisia ei hyvistä paikoista huolimatta tullut.

Kolmannen erän alussa RoKi sai pitkiä hyökkäyksiä ja Kiekko-Vantaa puolusti hyvin. Vantaalaisten tilaisuus aukesi ajassa 45.44, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla ja onnistui myös. Emil Oksanen lähetti kiekon maalille ja se kimposi reppuun Tomi Purmolan ja Jaakko Haartin esityöstä.

Tämän jälkeen mentiin tasaisesti. RoKi siirtyi 1–2-johtoon latvialaispuolustaja Miks Tumanovsin viivakudilla, joka painui ylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa haki lopussa vimmatusti tasoitusta. Paikkoja oli kuin hammaslääkärissä. Muun muassa kippari Roope Elimäen ohjaus maalin edestä oli senteistä kiinni.

RoKi meni 1–3-johtoon ajassa 58.13, kun Miks Tumanovs iski limpun tyhjään rysään. Kiekko-Vantaa tuli kuitenkin välittömästi maalin päähän jälleen: Oliver Tuhkanen seurasi hyökkäyksen loppuun ja tuikkasi limpun sisään.

Lohi sai viimeisellä minuutilla vielä hyvän tontin, mutta Olli Maansaaren ohjuri ei uponnut.

Kiekko-Vantaalla on revanssin paikka heti huomenna.

RoKi–Kiekko-Vantaa 3–2 (1–0, 0–0, 2–2)

14.40 1–0 Valtteri Suni (Santeri Peltola, Anton Sikorski)

46.13 1–1 Emil Oksanen (Tomi Purmola, Jaakko Haarti) YV2

50.17 2–1 Miks Tumanovs (Aleksi Kenttämaa, Anton Sikorski)

58.13 3–1 Miks Tumanovs (Heikki Huttunen, Aleksi Kenttämaa) TM AV

58.38 3–2 Oliver Tuhkanen (Matias Laaksonen, Olli Maansaari) IM

Torjunnat:

Cody Porter, IPK 10+11+6=27

Samuli Tervo, K-Vantaa 7+4+10=21

Mestis