RAPORTTI: Takaa-ajo ei tuottanut tulosta – karvas tappio Forssassa

07.01.2023

Kiekko-Vantaa koki lauantaina kitkerän 2–5-tappion Forssan Palloseuran vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskivät yhteen lauantaina Forssan jäähallissa. Kiekko-Vantaan faniryhmä Ruutanat piti meteliä yllä ja loivat melkeinpä kotimatsin tuntua.

Tulos oli kuitenkin kaikkea muuta mitä lähdettiin hakemaan. FPS nappasi voiton 5–2. Kiekko-Vantaa tuli kahdesti maalin päähän ja pelin kääntäminen oli myös lähellä.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun terävästi ja vei ensimmäistä vitosta. Leevi Kannisto oli lähellä viedä Lohen johtoon.

Kiekko-Vantaan ylivoima sakkasi tänään, maalinteko oli vaikeaa ja vastustajan maalin hinta oli liian halpa.

Avauserän loppu oli Kiekko-Vantaalta heikko ja FPS iski kahdesti: ensin Joni Kuoppala nousi hyökkäykseen mukaan ja rokotti vieraiden merkkausvirheestä ja kolme minuuttia myöhemmin Niclas Tenhovuori antoi namupassin ja Michal Kvasnica laukoi tilanteeksi 2–0.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa paransi peliään ja otti hallinnan. Varsinkin sen vika kymppi oli todella väkevää tekemistä. Lohi kavensi ajassa 34.21, kun Tomi Purmola löysi kultakypärä Emil Oksasen, joka tinttasi limpun reppuun.

Myös kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa oli pelin päällä, mutta ei saanut raavittua kaivattua tulosta. Erä sai myös huonoimman mahdollisen startin, kun ensin hyvän oloinen hyökkäys kääntyi ja Miku Ronkainen iski läpiajosta 3–1.

Kiekko-Vantaa tuli jälleen maalin päähän, kun ajassa 45.12 kahden tehopisteen iltaa viettänyt Atso Lehtinen avasi peliä, Leevi Kannisto levitti laitaan ja Jaakko Kuusisto tykitti suorasta hyökkäyksestä limpun yläkulmaan.

Kiekko-Vantaalla oli useita laatupaikkoja tasoittaa, mutta FPS:n maalissa Eetu Nieminen venyi huippupelastuksiin. Parhaat paikat olivat Olli Maansaarella ja kultakypärä Emil Oksasella.

FPS ratkoi pelin ajassa 54.15, kun vastaiskun päätteeksi Joni Kuoppala viimeisteli illan toisena. Tshekkihyökkääjä Michal Kvasnica laukoi loppulukemat tyhjään rysään vielä pari minuuttia ennen loppua.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotikaukalossa, jolloin Lohella on revanssin paikka. Silloin vieraaksi Tikkurilan Areenalle saapuu nimittäin juuri FPS.

FPS–Kiekko-Vantaa 5–2 (2–0, 0–1, 3–1)

9.02 1–0 Joni Kuoppala (Miku Ronkainen, Niclas Tenhovuori)

12.38 2–0 Michal Kvasnica (Niclas Tenhovuori, Miku Ronkainen)

34.21 2–1 Emil Oksanen (Atso Lehtinen, Tomi Purmola)

40.19 3–1 Miku Ronkainen (Joni Kuoppala, Niclas Tenhovuori)

45.12 3–2 Jaakko Kuusisto (Leevi Kannisto, Atso Lehtinen)

54.15 4–2 Joni Kuoppala (Aapo Alapuranen, Konsta Keteli)

58.02 5–2 Michal Kvasnica (Erkki Laiho, Joni Kuoppala) AV TM