RAPORTTI: Tahmea ilta Heinolassa – Kiekko-Vantaan vierasvoittojen putki katkesi

14.10.2022

Kiekko-Vantaa koki perjantaina 2–4-tappion Heinolan Peliittojen vieraana.

Paska maku jäi suuhun perjantai-illasta Heinolassa. Kiekko-Vantaa jäi kauas siitä tasosta, jolla voittoja tässä sarjassa otetaan. Ajoittain Lohi teki kaukalossa mitä halusi, mutta pelin jänne ei 60 minuuttia kestänyt. Myöskään illan erotuomarit eivät ihan parhaimmillaan olleet.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun vahvasti, eikä Peliitat päässyt omalta alueelta pois ensimmäisellä vitosella. Juuso Fagerströmin ottamat kaksi kaksiminuuttista kostautuivat ja Peliitat iski kaksi ylivoimamaalia: ensin Joona Lehtinen raapaisi neliön keskeltä 0–1 Markus Lahtisen tarjoilusta ja Miko Rautama teki 0–2 onnekkaasti Nikke Kettukankaan luistimen kautta.

Kiekko-Vantaalla oli omat paikkansa ja muun muassa maestro Erkka Seppälä oli pitelemätön. Hänet kaadettiin kerran maalipaikassa, mutta selvä jäähy jäi viheltämättä. Erän lopun ylivoimakaan ei tulosta tuottanut.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa turhautui, eikä kone oikein lähtenyt käyntiin. Peliitat iski 0–3-maalin rankkarista, kun Jukuri-laina Samu Tuomaala upotti limpun sisään.

Kiekko-Vantaan puolustaja Nikke Kettukangas laukoi kertaalleen toisessa erässä ylärimaan.

Mikko Holopainen otti Tuomaalan illan toisen rankkarin hienosti kiinni.

Kolmas erä oli kiteytetysti Erkka Seppälä -show. Kiekko-Vantaan kultakypärä pyöritti peliä komeasti ja juoni useita laadukkaita maalipaikkoja ja taisteli kaksinkamppailut loppuun saakka. Peliitat oli purjeissa, eikä kotijoukkueella ollut koko erässä kuin oikeastaan yksi maalipaikka.

Kiekko-Vantaa kavensi yhdeksän minuuttia ennen loppua, kun pitkän pyörityksen jälkeen Emil Oksanen iski maalin edestä limpun sisään Joonas Pohjasmäen loistavasta oivalluksesta ja kakkossyöttö ansaitusti kapellimestari Erkka Seppälälle.

Peliitat teki kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin 1–4-maalin, kun kiekko pomppi hieman onnekkaasti  Lohen puolustuksen hetkellisestä nukahduksesta Peliittojen kultakypärä Niklas Virtaselle, joka tinttasi limpun yläkulmaan.

Kiekko-Vantaa hallitsi loppua ja haki ilman maalivahtia kavennusta ja sai yhden maalin aikaiseksi. Paikat oli tulla tasoihinkin. Mikael Menna väänsi maalin edestä kotikaupungissaan Lohen 4–2-kavennuksen Erkka Seppälän ja Oliver Tuhkasen syötöistä.

Peliitat halusi voittaa enemmän ja otti kolme pistettä. Lohen kolmannen erän taistelu ansaitsee kuitenkin kehut, sillä Vantaa ei antanut periksi ja paremmalla onnella tulos olisi voinut kääntyä.

Kiekko-Vantaalle tappio oli kauden ensimmäinen vieraskaukalossa.

– Peliitat oli tosi työteliäs ja sitkeä tänään. Oltiin hitaita kiekolla ja sohellettiin sen kanssa, eikä päästy siihen meidän hyökkäyspeliin kiinni. Meiltä nähtiin hyviä jaksoja kanssa, mutta peli ailahteli liikaa. Aloitettiin hyvin, mutta sitten ne takaiskut alivoimalla vähän lamaannutti meitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kausi jatkuu huomenna kotikaukalossa IPK:ta vastaan.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 4–2 (2–0, 1–0, 1–2)

6.07 1–0 Joona Lehtinen (Miko Rautama, Markus Lahtinen) YV

7.48 2–0 Miko Rautama (Markus Lahtinen, Saku Forsblom) YV

26.55 3–0 Samu Tuomaala RL

51.38 3–1 Emil Oksanen (Joonas Pohjasmäki, Erkka Seppälä)

53.41 4–1 Niklas Virtanen (Martynas Grinius, Samu Tuomaala)

58.06 4–2 Mikael Menna (Erkka Seppälä, Oliver Tuhkanen) IM