RAPORTTI: Synkkä toinen erä turmiona Kajaanissa

13.01.2023

Kiekko-Vantaa koki perjantaina Kajaanissa synkän 3–7-tappion. Loistava alku kuivui kasaan kammottavassa toisessa erässä.

Kiekko-Vantaa lähti varhain aamulla matkaan. Pitkän matkustamisen rasitus ei alussa näkynyt, vaan Lohi tuli peliin todella vahvasti ja pelasi loistavan avauserän.

Kiekko-Vantaa naulasi heti ensimmäiseen vaihtoon: Jimi Rönkkönen antoi hienon lätyn ja vapautti Tomi Purmolan karkuun ja tinttasi 0–1.

Ajassa 4.52 Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan, kun Emil Oksanen tarjoili komeasti ja Oliver Tuhkanen tälläsi limpun sisään.

Ajassa 9.24 Kiekko-Vantaa siirtyi jo 0–3-johtoon, kun taitava sekä juonikas pelintekijä Jimi Rönkkönen antoi näyttävän passin maalin takaa ja kultakypärä Emil Oksanen pyssytti limpun verkkoon.

Hokki kavensi ottelun ajassa 14.33 ylivoimalla Samu Pyykkösen iskettyä irtokiekon maalin edestä sisään.

Erän lopulla Roope Elimäki laukoi ylärimaan ja 1–4-osuma oli varsin lähellä.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta synkkä. Hokki iski viisi maalia ja käänsi pelin. Julius Korjus teki kolme, Oskari Siiki maalasi kerran ja Kasperi Heinänen osui niin ikään kertaalleen. Kiekko-Vantaa teki hölmöjä virheitä ja pelistä tuli sekoilua.

Kolmannessa erässä molemmilla oli paikkansa, mutta ei Kiekko-Vantaa saanut enää kunnon kiriä aikaiseksi. Kavennusmaali olisi tuonut lisävaihteen, mutta paikoista ei saatu sisään.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina IPK:n vieraana. Ryhtiliike on tapahduttava.

Hokki–Kiekko-Vantaa 7–3 (1–3, 5–0, 1–0)

0.34 0–1 Tomi Purmola (Jimi Rönkkönen, Jaakko Haarti)

4.52 0–2 Oliver Tuhkanen (Emil Oksanen, Jimi Rönkkönen)

9.24 0–3 Emil Oksanen (Jimi Rönkkönen, Tomi Purmola)

14.33 1–3 Samu Pyykkönen (Aapo Holtinkoski, Janne Jokinen) YV

23.55 2–3 Julius Korjus (Joonas Virtanen, Ville-Valtteri Mustonen)

30.55 3–3 Oskari Siiki (Janne Jokinen, Tuomas Komulainen) YV

34.34 4–3 Julius Korjus (Aapo Holtinkoski, Daniil Troshin)

35.15 5–3 Kasperi Heinänen (Samu Pyykkönen)