RAPORTTI: Sitkeä Kiekko-Vantaa taipui Imatralla

22.02.2023

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraana kitkerän 1–2-tappion.

Kiekko-Vantaa oli edellinen joukkue, joka on pystynyt Ketterän jättämään ilman pisteitä. Lohi kaatoi marraskuussa Ketterän 1–0. Myös tällä kertaa Kiekko-Vantaa laittoi kotijoukkueen tiukoille, eikä taipunut helpolla.

Kiekko-Vantaa oli sitkeä kuin tilliliha keskiviikkona ja maalissa maaginen Samuli Tervo antoi joukkueelle mahdollisuuden pisteisiin.

Ketterä oli läpi illan niskan päällä ja Kiekko-Vantaa oli alakynnessä, mutta taisteli. Eikä iltaa ainakaan helpottanut puolustaja Jaakko Haartin loukkaantuminen heti ensimmäisessä vaihdossa.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon ajassa 10.19, kun Tomi Purmola tarjoili suorasta hyökkäyksestä ja Jaakko Kuusisto ohjasi laatan sisään.

Ketterä tasoitti pitkän pyörityksen päätteeksi ajassa 17.50, kun Jesse Viskari lapioi maalin edestä kiekon sisään.

Toisen erän alussa Jimi Rönkkönen rakensi ja Terry And oli loistavassa paikassa nokikkain Santeri Lipiäisen kanssa, mutta kauden avausmaalia ei vielä ainakaan nähty.

Ketterä siirtyi 1–2-johtoon ajassa 22.09, kun Viljami Istalan laukaus painui längistä sisään. Kiekko-Vantaa sai paikkansa tasoittaa ylivoimalla, mutta toisen erän kahdella yrittämällä ei palkintoa saatu.

Kolmannessa erässä Ketterä oli niskan päällä, mutta Kiekko-Vantaalla oli kuitenkin paikkansa. Maalissa Samuli Tervo torjui peräti 46 kertaa ja venyi useisiin maagisiin haamupelastuksiin.

Kiekko-Vantaan tasoitus oli muutamaan otteeseen lähellä ja se loi pari väkevää vastaiskua: Jasper Matilainen tarjoili Mikael Mennalle tontin, mutta Lipiäinen torjui. Jami Jokela puolestaan petasi Tomi Purmolalle kahdella yhtä -vastaan hyökkäyksestä huipputontin, mutta laukaus kilahti tolppaan.

Kiekko-Vantaa haki lopussa vimmatusti tasoitusta, mutta ei saanut 2–2-maalia aikaiseksi. Lähimpänä oli hyvää tulokaskautta pelaava Tomi Palo

Lohipaitojen kausi jatkuu perjantaina tärkeällä kamppailulla Heinolassa.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

10.19 0–1 Jaakko Kuusisto (Oliver Tuhkanen, Tomi Purmola)

22.09 1–1 Jesse Viskari (Väinö Liikonen, Janne Kettunen)

22.09 2–1 Viljami Istala (Joona Lankinen, Valtteri Jeskanen)