Kiekko-Vantaa | Mestis

RAPORTTI: Ryhdikäs esitys – Kiekko-Vantaa taipui taistellen Iisalmessa

14.01.2023

Kiekko-Vantaa löi pöytään eilisen pannukakun jälkeen loistavan taistelun ja olisi ansainnut enemmän.

Kiekko-Vantaa lähti lauantaina katkaisemaan tappioputkeaan. Lohi oli sisuuntunut eilisestä ja laittoi IPK:n ahtaalle. Tänään oli koko joukkue hommissa, eikä esityksestä voi kyllä nyt joukkuetta tukistaa. Paremmalla viimeistelyllä olisi tänään tullut pisteitäkin mukaan.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen erän. Se puolusti laadukkaasti ja myös hyökkäyspäässä nähtiin paljon hyviä asioita. Paras paikka oli Tomi Purmolalla, mutta iPK:n maalissa Eetu Randelin venyi kiekon tielle.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa joutui tappamaan jäähyjä alkuun ja se jatkoi kovaa taistelua joukkueena. Lohipaitojen maalissa Samuli Tervo oli loistava.

IPK onnistui kuitenkin avaamaan maalihanat ajassa 24.36 ylivoimalla, kun Henri Knuutinen iski takatolpalta Nicolas Werbikin syötöstä limpun sisään.

Heti perään IPK iski 0–2-maalin, kun Samuel Timosen kääntölaukaus upposi harmittavasti sisään.

Kiekko-Vantaa sisuuntui ja pääsi omaan peliin taas kiinni. Kovasta taistelusta tuli myös erän loppuun hieno palkinto, kun Atso Lehtinen avasi peliä, Jasper Matilainen toi kiekon alueelle ja Matias Laaksonen peippaili taidokkaasti kiekon sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa oli niskan päällä ja jahtasi loppumetreille saakka tasoitusta. Ja paikkoja oli kuin hammaslääkärissä: Emil Oksanen tälläsi ylärimaan ylivoimalla ja kultakypärällä oli muutama muukin tontti, Jimi Rönkkönen oli nokikkain Randelinin kanssa, Leevi Kannisto pääsi kokeilemaan maalin edestä ja kippari Roope Elimäki veivasi läpiajosta hieman ohi.

Lähelle päästiin, mutta palkintoa ei saatu. Esitys oli kuitenkin jo paljon parempi. IPK teki kaksi maalia lopussa tyhjään rysään: ensin Ville Sippala ja sitten vielä Elias Koponen.

– Tuloksellisesti ei mennyt sillä tavalla kun olimme ajatelleet. Jos jotain hyvää hakee, niin esitys oli paljon parempi kuin eilen. Puolustettiin kurinalaisesti ja tehtiin sovittuja asioita. Jaksettiin taistella ja oli meilläkin paikat. Sillon kun on vaikeeta, niin nuo paikat pitäisi vaan pystyä käyttämään mitä meillä oli, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi. 

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina Tikkurilan Areenalla kotiottelulla Imatran Ketterää vastaan.

IPK–Kiekko-Vantaa 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)

24.36 1–0 Henri Knuutinen (Nicolas Werbik) YV

24.48 2–0 Samuel Timonen (Kalle Matikainen, Atte Karppinen)

39.28 2–1 Matias Laaksonen (Jasper Matilainen, Atso Lehtinen)

58.20 3–1 Ville Sippala (Nicolas Werbik) TM

59.42 4–1 Elias Koponen (Konsta Kapanen, Oskari Mikkonen) TM

Torjunnat:

Eetu Randelin, IPK 13+3+12=28

Samuli Tervo, K-Vantaa 12+7+9=28

 

Mestis