RAPORTTI: Roope Elimäki -show Tikkurilassa – Kiekko-Vantaa rökitti Peliitat

04.03.2023

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina Tikkurilan Areenalla Heinolan Peliitat maalein 7–3. Vantaalaisten ykköstähti oli tehot 3+1 iskenyt kapteeni Roope Elimäki.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen lauantaina Tikkurilassa. Lohipaidat oli tehokkaita hyökkäyspäässä ja tolppien välissä Samuli Tervo oli erinomainen sillon kuin piti.

Kiekko-Vantaalle voitto oli tärkeä ja se oli pääasia, mutta peli jätti kaksijakoisen fiiliksen. Maalien jälkeisissä vaihdoissa näkyi lepsuilua ja varsinkin toisessa erässä vaikka se voitettiin 5–1, niin Peliitoille annettiin liikaa hyviä maalipaikkoja ja pitkiä hyökkäyksiä oli välillä vaikea saada katki omassa päädyssä.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun terävästi ja meni 1–0-johtoon komealla osumalla, kun Tomi Palo tarjoili näyttävästi takatolpalle ja kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Jasper Matilainen (1+2) ohjasi sisään.

Peliitat tasoitti kuitenkin nopeasti, kun Kiekko-Vantaa lepsuili ja vieraiden liettualaishyökkääjä Martynas Grinius pyöräytti limpun sisään vanhanaikaisella.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa murjoi hienoja maaleja viisi kappaletta ja ratkoi pelin. Emil Oksanen pyssytti ylivoimalla 2–1 ja Tomi Purmola sivalsi 3–1 niin ikään ylivoimalla.

Roope Elimäki lisäsi johdon 4–1-lukemiin alivoimalla, kun kultakypärä Emil Oksanen ryöväsi kiekon hienosti päädyssä ja tarjoili maalin eteen. Puolustaja Jaakko Haartin kääntölaukaus upposi erän lopulla ja kippari Roope Elimäki peippaili illan toisensa alivoimalla läpiajosta.

Maalin jälkeisessä vaihdossa Peliitat kavensi vielä erän lopussa, kun Risto Saarinen laukoi irtokiekon sisään maalin edestä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi varsin hyvin johtoasemassa ja hallitsi kiekkoa. Lohipaidoilla oli tontit useampaankin maaliin erässä. Kippari Roope Elimäki kruunasi iltansa hattutempulla, kun luottosentteri naulasi hienosta suorasta hyökkäyksestä paluukiekon reppuun.

Peliitat rokotti jälleen maalin jälkeisessä vaihdossa, kun Niko Somppi tinttasi maalin edestä lukemksi 7–3 vantaalaisten nukahdettua oikein kunnolla.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja eroa kutossijaan on nyt 10 pistettä. Runkosarjaa on jäljellä vielä viisi ottelua. Ensi viikolla Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina Tikkurilan Areenalla IPK:n ja perjantaina RoKin.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 7–3 (1–1, 5–1, 1–1)

1.22 1–0 Jasper Matilainen (Tomi Palo, Joonas Pohjasmäki)

4.34 1–1 Martynas Grinius (Taneli Lappalainen, Konsta Jaakola)

21.07 2–1 Emil Oksanen (Roope Elimäki, Jaakko Kuusisto) YV

26.15 3–1 Tomi Purmola (Jasper Matilainen, Terry And) YV

27.29 4–1 Roope Elimäki (Emil Oksanen) AV

35.12 5–1 Jaakko Haarti (Jasper Matilainen)

39.09 6–1 Roope Elimäki (Joonas Pohjasmäki) AV

39.03 6–2 Risto Saarinen (Sergei Lisov, Julius Vesaaja)

46.23 7–2 Roope Elimäki (Jaakko Kuusisto, Jaakko Haarti)