RAPORTTI: Paluu voittokantaan – Sitkeä Kiekko-Vantaa kaatoi Ketterän trillerissä

20.01.2023

Kiekko-Vantaa otti tärkeän voiton ja katkaisi tappioputkensa kaatamalla hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän maalein 5–4 voittolaukauskilpailun jälkeen.

Kiekko-Vantaa katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa kukistamalla hurjassa jännitysnäytelmässä Imatran Ketterän maalein 5–4 voittolaukausten jälkeen.

– Joukkueen sitkeyteen olen todella tyytyväinen. Meillä on ollut vaikea jakso tässä kuten kaikki tietää. Ei se tänäänkään ollut kaunista ja jouduttiin puolustamaan pitkiä pätkiä. Tiedettiin, että tänään pitää jaksaa kärsivällisesti puolustaa. Vastassa oli yksi sarjan laadukkaimmista joukkueista. Todella ylpeä joukkueen sitkeydestä ja sitoutumisesta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Pelin kuva tuli jo alussa selväksi. Ketterä hallitsi ja sai pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Kiekko-Vantaa puolusti vajaalla miehistöllä sitkeästi ja iski vaarallisesti vastaan. Avauserässä Lohi pääsi pelaamaan kolmesti ylivoimalla ja sai myös maalihanat auki: ajassa 8.06 kultakypärä Emil Oksanen tinttasi ranteella kiekon reppuun Tomi Purmolan ja Jaakko Haartin syötöistä.

Ajassa 16.53 Ketterän venäläishyökkääjä Yegor Chizhikov taklasi ulosajon arvoisesti Kiekko-Vantaan puolustajaa Nikke Kettukangasta päähän. Vantaalaiset eivät kuitenkaan maalia saaneet aikaiseksi.

Toisen erän startti oli kotijoukkueelta terävä ja se meni 2–0-johtoon, kun Ville Rautiala laukoi viivasta ja kippari Roope Elimäki ohjasi limpun sisään.

Ketterä kavensi kamppailun ajassa 24.19, kun Niko Kautiainen tälläsi laserilla yläpeltiin. Tämän jälkeen lohipaidat olivat ajoittain pesukoneessa, mutta Samuli Tervon johdolla joukkue taisteli.

Sarjakakkonen Ketterä sai pelin tasoihin erän puolivälissä, kun Jarkko Harjulan laukaus lirui sisään.

Lohi taisteli kuin Rocky Balboa konsanaan elokuvissa. Ensin se oli moukaroitavana, kesti jokaisen lyönnin ja sitten kun paikka tuli, niin Vantaa käytti saumansa.

Roope Elimäki haistoi erän viimeisellä minuutilla läpiajon paikan, kirmasi vauhtiin ja löi lopulta oman irtokiekkonsa perille saakka.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaalla oli omat paikkansa ja Ketterällä omansa. Vieraat tasoittivat pelin ajassa 50.52, kun pitkän pyörityksen päätteeksi kultakypärä Samu Tuomaala räppäsi limpun sisään.

Heti tuon maalin jälkeen Vantaa tappoi alivoiman upeasti. Ja kamppaili loppuun saakka, puolusti hyvin ja sai myös vastaiskuista omat tonttinsa.

Kiekko-Vantaa meni ajassa 57.49 Jaakko Kuusiston upealla yksilösuorituksella 4–3-johtoon. Tikkurilan Areena repesi liitoksistaan.

Ketterä haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia. Kiekko-Vantaan taistelu oli kuuden sekunnin päässä riittää kolmeen pisteeseen, mutta Ketterän Jere Vertanen pyssytti ajassa 59.54 tasoituksen.

Jatkoajalla Ketterä hallitsi alkua, mutta sitten Kiekko-Vantaa sai oman tilaisuutensa ylivoimalla pistää peli pakettiin. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Lohi ratkoi pelin lopulta pilkuilla: Roope Elimäki peippasi tyylillä sisään ja Emil Oksanen laukoi verkot tötterölle. Samuli Tervo torjui Jarkko Harjulan kynäystä lukuun ottamatta kaiken ja Lohi vei kaksi pinnaa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikolla Lapissa. Lohi kohtaa perjantaina ja lauantaina Lappi Areenalla RoKin.

Kiekko-Vantaa–Ketterä 5–4 VL (2–1, 2–2, 1–2, 0–0, 1–0)

8.06 1–0 Emil Oksanen (Tomi Purmola, Jaakko Haarti) YV

22.25 2–0 Roope Elimäki (Ville Rautiala, Joonas Rinnetmäki)

24.19 2–1 Niko Kautiainen (Jesse Viskari, Jesse Liuksiala)

30.28 2–2 Jarkko Harjula (Samu Tuomaala, Jere Vertanen)

39.19 3–2 Roope Elimäki (Nikke Kettukangas)

50.52 3–3 Samu Tuomaala (Elmeri Kaksonen, Yegor Shekhovtsov)